Pretresi

SIPA u akciji zbog porezne utaje

Vijesti / Crna Kronika | 23. 11. 2015. u 22:46 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u subotu su na području Brčko distrikta BiH i Tuzle pretresli stambene i poslovne objekte koje koristi osoba inicijala F.O. iz Tuzle zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kaznena djela 'Porezna utaja', 'Krijumčarenje' i 'Nedozvoljeno skladištenje robe', u vezi sa članom 249. KZ BiH 'Udruživanje radi činjenja kaznenih djela'.

Tijekom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku, i to: računi, fakture, otpremnice, obrasci, razne evidencije, mobilni telefoni i SIM kartice, procesor, određeni iznos novca i drugi predmeti. Policijski službenici SIPA-e pretresli su i dva teretna motorna vozila s ciljem pronalaska dokaznog materijala.

Navedene aktivnosti realizirane su po naredbama Tužiteljstva BiH i Suda BiH, u suradnji sa pripadnicima Uprave za neizravno oporezivanje BiH, Policije Brčko distrikta BiH i MUP-a Tuzlanske županije. Osoba inicijala F.O. saslušana je u svojstvu osumnjičene, a aktivnosti po ovom predmetu se nastavljaju, navodi se iz SIPA-e.

Kopirati
Drag cursor here to close