Modernizacija

SIPA 'naoružana do zuba'

Vijesti / Flash | 23. 04. 2014. u 09:27 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru kontinuiranog procesa moderniziranja i jačanja materijalno-tehničkih kapaciteta Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) nabavljena je nova oprema za potrebe Jedinice za specijalnu podršku SIPA-e, koja će spremnost ove elitne jedinice podići na jošu veću razinu, priopćčeno je iz te agencije.

Opremu čini, između ostalog, najsuvremenije oružje belgijskog i britanskog porijekla koje koriste najpoznatije specijalne jedinice u svijetu, i to puška 'Scar-L CQC' cal. 5.56x45 mm, strojnica 'P90', cal. 5.7x28 mm i snajperska puška 'Accuracy International' cal. 338 mm 'Lapua Magnum'.

'Nabavkom ovog suvremenog naoružanja, po uzoru na najbolje svjetske
prakse, direktor SIPA-e još jednom je pokazao opredijeljenost za jačanje sveukupnih kapaciteta Agencije, jer jedino uz profiliranje kadrova, kontinuiranu obuku i usavršavanje, te adekvatnu materijalno-tehničku opremljenost mogu se očekivati vrhunski rezultati i ispunjenje zakonske uloge SIPA-e kao vodeće policijske agencije u BiH u borbi protiv najsloženijih vidova kriminala", priopćeno je danas iz Državne agencije za istrage i zaštitu.

Kopirati
Drag cursor here to close