Izet Hadžić

SIPA ima ime čovjeka iz ISIL-a

Vijesti / Flash | 03. 08. 2015. u 20:48 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srpsko povratničko naselje Ošve kod Maglaja postalo je poznato kada se u njega, kupivši srpska imanja, naselilo desetak obitelji muslimana koji su, pokušavajući ukazati na brojne moralne devijacije u društvu i Islamskoj zajednici, formirali svoju zajednicu u ovom naselju.

Federalna televizija objavila je reportažu o selu i njegovim mještanima ističući kako se ne daju nazivati mudžahedinima, selefijama i teroristima te da ne podržavaju ISIL zbog čega je, kako navodi FTV, prvi čovjek zajednice od Islamske države dobio i prve prijetnje smrću.

Zbog medijske hajke i stalne policijske paske, ni malobrojni srpski povratnici se više ne osjećaju lagodno u svom selu, a i novopridošli muslimani polako napuštaju Ošve. O odlasku razmišlja i prvi čovjek zajednice smještene na visoravni između Maglaja i Tešnja Izet Hadžić.

 

''Dvije porodice, kada je počela ova kampanja na Ošve su odselile. I ima ih još. Vjerujte da sam i ja počeo razmišljati, ali ne znam kuda jer će me isto čekati'', rekao je Hadžić.

''Molim vas objavite ovo, više se neće pravdati za ono što urade drugi i ono što su uradili ljudi, a nije od Islama. Zašto?! Zašto se dolazi samo Izetu Hadžiću. Zašto se ne ode Kavazoviću, da li se ti ograđujes od onoga što rade muslimani'', kaže Hadžić, koji poriče da je sudjelovao u upućivanju bh. državljana na ratišta u Siriji i Iraku.

''Ja ovo govorim ekskluzivno. Znači, ovo je prvi put. Nije nikad ovo rečeno i ja ću vam reći. SIPA i obavještajna služba imaju moj broj telefona. Kako može netko slati ljude u ISIL, netko koga nazivaju nevjernikom. Dobio sam nedavno, donio mi je jedan brat na Skypeu tekst od jednog čovjeka kojeg poznajem. On je otišao tamo. Dobio sam da sam ja munafik i da sam ja onaj koji odvraća ljude od džihada. Ovo jasno govorim. Dakle ohalalili su moju krv. Je li tako? Dobio sam još jedan poziv u kojem se meni prijeti. Dobio sam poziv od čovjeka koji je tu. Ja sam dao ime i prezime. Policija to ima'', pojasnio Hadžić.

Kopirati
Drag cursor here to close