Sastanak u Sarajevu

Sigurnosna situacija u Federaciji je zadovoljavajuća

Vijesti / Flash | 28. 08. 2014. u 20:58 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Sarajevu je danas održan redovni sastanak Koordinacije direktora Federalne uprave policije i policijskih komesara uprava policija županijskih ministarstava unutarnjih poslova. Na sastanku je razmatrano stanje sigurnosti na području Federacije BiH u prvih sedam mjeseci ove godine, te druga aktualna pitanja iz domena policijskog rada.

Svi parametri koji definiraju stanje sigurnosti su ohrabrujući i stanje sigurnosti na području FBiH u ovom razdoblju je ocijenjeno zadovoljavajuće.

Konstatirano je da je policija u prvih sedam mjeseci ove godine uložila značajne napore na preveniranju i aktivnom sankcioniranju nositelja narušavanja stanja sigurnosti, te da će do kraja godine nastaviti sa predanim i intenzivnim radom da se stanje sigurnosti u FBiH zadrži u okvirima parametara koji su zadovoljavajući.

Na sastanku je također razgovarano o pitanju umirovljenja policijskih službenika u FBiH s ciljem da se usuglase pitanja vezano za primjenu zakonskih odredbi i osigura jedinstven pristup u FBiH kada je u pitanju ova problematika. Ovom dijelu sastanka su prisustvovali predstavnici Porezne uprave FBiH i Federalnog zavoda MIO.

Posebno je razmatrano pitanje angažmana policijskih organa u FBiH u kontekstu predstojećih Općih izbora i zaključeno da policija u FBiH ima kapacitete i poduzet će sve potrebne mjere i radnje vezano za osiguranje izbora kako bi se osigurao povoljan sigurnosni ambijent za održavanje izbora, priopćeno je iz Federalne uprave policije.

Kopirati
Drag cursor here to close