Putovanje

Šešeljeva konferencija u Zagrebu i susret s predsjednicom Hrvatske

Vijesti / Flash | 24. 08. 2016. u 10:56 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lider SRS-a Vojislav Šešelj poručio je za hrvatske medije da će doći u Zagreb za desetak dana i održati konferenciju za novinare. Šešelj je za RTL najavio da će se sresti sa "istaknutim političarima koji budu htjeli sastanak".

"Vjerojatno ću se naći i sa svojim haškim supatnicima, na primjer sa generalom Mladenom Markačem", rekao je Šešelj, koga mediji u Hrvatskoj nazivaju 'četničkim vojvodom'.

Šešelj objašnjava da će napeti srpsko-hrvatski odnosi biti glavna tema njegove press-konferencije u Zagrebu.

Na najave hrvatskog premijera Oreškovića da će biti uhićen ako uđe u Hrvatsku, Šešelj odgovara da je Orešković 'već odavno bivši i da njegove riječi nemaju nikakvu težinu', navodi Srna.

"Znam da je određeni državni organ donio odluku da mi se zabrani ulazak u Hrvatsku 20 godina. Ali, to se odnosi samo na običnog građanina, a ne na nositelja diplomatske putovnice.

Ako bi Hrvatska nešto pokušala protiv osobe koja ima diplomatsku putovnicu, to bi odmah iniciralo progon hrvatskog veleposlanika iz Beograda. Tako vam je to u diplomaciji", poručio je Šešelj.

On se posebno nada susretu sa predsjednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović. "Podneijet ću službeni zahtev za taj susret. Bilo bi neozbiljno s njene strane da izbjegne susret, a i zašto bi ga izbjegla", upitao je Šešelj.

Kopirati
Drag cursor here to close