Beograd

Šešelj ponovio: Ne idem u Haag doborovljno

Vijesti / Flash | 30. 05. 2015. u 15:17 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lider Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj danas je ponovio da se neće dobrovoljno vratiti u Haag i naglasio da tako želi "na muke staviti" vlast Srpske napredne stranke (SNS)".

Obraćajući se sudionicima Devetog otadžbinskog kongresa SRS u Beogradu, Šešelj rekao da nema mjesta tvrdnjama da je zahtjev Haškog tribunala za njegov povratak sa privremene slobode udar na premijera Srbije i lidera SNS-a Aleksandra Vučića.

"Pa, valjda je udar na mene. Da je udar na njega valjda bi tražili da Vučić ode u Hag", ocijenio je Šešelj i dodao da je tijekom dvanaest godina provedenih u Sheveningenu pobijedio Haški tribunal, prenijeli su beogradski mediji.

Šešelj smatra da vlast SNS nastavlja provoditi "razornu i izdajničku politiku 'dosmanlija', ispunjavajući naloge Zapada, predajom Kosova i okretanjem od Rusije". On je naglasio da SRS nudi odustajanje od EU i integraciju sa Rusijom.

"Mi želimo u Euroazijsku uniju. Naša sudbina vezana je za sudbinu Rusije", rekao je lider SRS-a. Gotovo je izvjesno da će kongresu Šešelj ponovno biti izabran za predsjednika stranke, budući da jedini kandidat za tu funkciju, prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close