Izjave

Šešelj: Otac Ive Josipovića ubijao je fratre u Širokom Brijegu

Vijesti / Flash | 27. 11. 2014. u 11:22 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ivu Josipovića veoma cijenim, zbog njegova oca koji je bio partizan i oficir mislim da je to bila 9. Dalmatinska brigada, koja je oslobodila Široki Brijeg i pod komandom oca Ive Josipovića tamo je strijeljan velik broj ustaša, fratara, a strijeljan je i velik broj žena i djece. Pa kada takvi ljudi krenu ubijati, oni teško stanu," poručio je Vojislav Šešelj javivši se u emisiju Bujica Osječke televizije.

"Ja podržavam predsjednika Josipovića kao kandidata za predsjednika Republike za još jedan mandat. Što se tiče njegovih izjava, ja to potpuno opravdavam jer sam bio u kontaktu s nekim njegovim savjetnicima i oni su me potakli da izdam priopćenje kako bi on imao priliku da se eksponira kao nacionalist hrvatskoj javnosti'', rekao je šešelj te ponovno spomenuo kako cijeni Vesnu Pusić.

"Mi se znamo iz osamdesetih godina. Susretali smo se puno puta u Zagrebu na filozofskom fakultetu. Njen deda je bio istaknuti četnik i to sam čitao iz hrvatske štampe i to me oduševilo. Mislim da sam sačuvao to. Treba mi stići s mojom prtljagom iz Haaga", objasnio je Šešelj.



Inače, predsjednik Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) Theodor Meron ocijenio je kako se šešeljevim istupima i provokacijama nepotrebno pridaje prevelika pozornost.

''Mislim da mediji previše govore o Šešelju dajući mu publicitet kojega ne zaslužuje", istaknuo je Meron te konstatirao kako u cijelom slučaju "postoje brojni nesporazumi".

Kopirati
Drag cursor here to close