Procedura povratka u Haag

Šešelj će se odazvati pozivu srbijanskog suda za saslušanje

Vijesti / Flash | 27. 05. 2015. u 11:08 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj rekao je danas da će se odazvati pozivu srbijanskog suda za saslušanje, u okviru procedure njegovog povratka u Haag, kada takav poziv dobije.

"Još nisam dobio poziv suda, a ako me sud pozove odazvat ću se. Sudsku vlast ću poštovati, a izvršna kao da za mene ne postoji", rekao je Šešelj, novinarima ispred Palače pravde.

Upitan sprema li se za Haag, Šešelj je rekao da ga to uopće ne zanima i da se sprema samo za stranački kongres, koji treba biti održan u subotu, 30. svibnja.

Komentirajući ponašanje izvršne vlasti povodom naloga iz Haaga da se vrati u pritvorsku jedinicu, Šešelj je ocijenio da bi vlast najviše voljela da se nikad nije ni vratio.

"Oni bi da ja odem, a da narod njih ne krivi. Ja odavde ne idem dobrovoljno. Da su nešto mislili nikad ne bi došli u situaciju u kojoj su sada," rekao je Šešelj.

Šešelj je danas došao u Palaču pravde jer je želio svjedočiti na suđenju svom stranačkom zamjeniku Nemanji Šaroviću, zbog paljenja američke zastave 2012. godine, javlja Tanjug.

Sud međutim još nije odlučio o prijedlogu za njegovo svjedočenje, pa je Šešelja, kao i Vjericu Radetu kao potencijalne svjedoke udaljio iz sudnice.

Šešelj je novinarima nakon toga rekao da je htio posvjedočiti da je Šaroviću on osobno, telefonom iz Haaga, dao nalog da se zapali američka zastava, kao i zastave NATO, EU i Kosova, za koje je Tužiteljstvo u međuvremenu odustalo od kaznenog progona, jer to nisu države, pa nema kaznenog djela.

"Šarović je bio u rascjepu da li da se izloži riziku kaznenog progona ili stegovnom kažnjavanju u stranci, ako ne posluša moj nalog," rekao je Šešelj.

Kopirati
Drag cursor here to close