Konferencija

Šešelj bi zatvorio sud u Haagu, a pritvorene Srbe vratio u Srbiju

Vijesti / Flash | 11. 02. 2016. u 14:53 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srpska radikalna stranka (SRS) zahtijeva da Srbija uputi inicijativu Vijeću sigurnosti UN da Haški tribunal što prije bude ukinut i da se svi preostali Srbi vrate u Srbiju, rekao je danas lider radikala Vojislav Šešelj.

Šešelj je naveo da Srbija treba da traži da se u Srbiju vrate i oni koji su poslani na izdržavanje kazne jer su u najvećem broju slučajeva osuđeni bez ikakve krivice.

On je na konferenciji za novinare rekao da je general Zdravko Tolimir ubijen u Haškom tribunalu tako što mu nije pružena adekvatna i blagovremena medicinska pomoć i dodao da traži da Tolimir bude sahranjen uz sve državne i vojne počasti, bez obzira što ga je antisrpski Haški tribunal osudio.

Šešelj je rekao da je Tolimir uhićen 2008. godine i u Haag doveden polumrtav, jedva se kretao i bio je u veoma teškom stanju, a pretrpio je nekoliko moždanih i srčanih udara, priopćeno je iz SRS.

"Haški tribunal se prije četiri mjeseca oglušio o zahtjev Vlade Srbije da general Tolimir bude pušten u Srbiju radi liječenja i na taj način doprinio pogoršanju njegovog zdravstvenog stanja, što je dovelo do smrtnog ishoda", naveo je Šešelj.

Šešelj je istaknuo da je Tolimir osuđen uprkos tome što nije bio sposoban da prati vlastito suđenje i da se adekvatno brani, prenosi Srna.

"Stav srpskih radikala je da Zdravko Tolimir nije bio povezan sa zločinima koji su mu stavljeni na teret i da je bez ikakve krivice osuđen na doživotnu robiju", rekao je Šešelj.

Kopirati
Drag cursor here to close