Predizborni skup

Šešelj: Ako uđemo u savez s Rusijom možemo vratiti RS

Vijesti / Flash | 25. 03. 2017. u 14:23 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predizborni skup kandidata za predsjednika Srbije Vojislava Šešelja održan je na Trgu Republike u Beogradu, gdje se okupio veliki broj njegovih pristalica.

Šeselj je okupljenima poručio da je jedini koji može pobijediti Aleksandra Vučića i da će kao predsjednik predstavljati korektiv za sve tri grane vlasti. Oštro je kritizirao svoje protuandidate, što su njegove pristalice propratile burnim skandiranjem i zviždanjem, prenosi N1.

Komentirajući kritike da je previše blag prema Vučiću, rekao je da to radi zato što "svi strani agenti trenutno rade protiv njega", dok je drugi razlog to što Vučić nije uveo sankcije Rusiji.

"Rusija se vraća na Balkan, jer ako krenemo u EU uvjet će biti da priznamo Kosovo, Srbija to nikad ne smije uraditi. Ako uđemo u EU to će biti bez Vojvodine, Republike Srpske i Raške, a ako uđemo u savez sa Rusijom, onda jednog dana možemo vratiti ono što je izgubljeno, tu prije svega mislim na Kosovo, Crnu Goru, RS", kazao je Šešelj.

Obećao je da će ako bude predsjednik ponovo otvoriti "pitanje okupacije Srpske Krajine". "Krajinu ćemo osloboditi diplomatskim putem, kad počne podjela Europe između Amerike i Rusije", rekao je.
Šešelj je kritizirao Vučića zbog odnosa prema izbjeglicama, navodeći da se "divi" mađarskom lideru Viktoru Orbanu jer je na vrijeme postavio žicu na granici, prenosi N1.

''Ja ću se zalagati da se i naše granice osiguraju. Bodljikava žica nije dovoljna - minska polja'', rekao je lider radikala.

Rekavši da se Rusija vraća silovito na Balkan, Šešelj je završio miting porukom Velika Srbija. Nakon toga radikali su krenuli u šetnju centralnim beogradskim ulicama, koja će biti okončana na trgu Republike odakle je u krenula.

Kopirati
Drag cursor here to close