Drska krađa

Serijski pljačkaši pali nakon što su ukrali piće iz kapelice

Vijesti / Flash | 26. 01. 2015. u 10:42 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvojica mladića iz Gradiške osumnjičeni su da su proteklih dana oštetili dva nadgrobna spomenika, iščupali križ i razbili staklo na kapeli odakle su otuđili sat, piće i druge predmete na pravoslavnom groblju u Gornjim Karajzovcima u toj općini.

Radi se o M.Š. (1995.) i M.S. (1987.) oba iz Gradiške, koji se terete da su u razdoblju od 15. do 21. siječnja izvršili kaznena djela povreda groba ili leša te krađe.

Tijekom kriminalističke obrade spomenutih osoba, utvrđeno je da su u mjesecu studenom 2014. godine s radnog stroja privatnog vlasnika otuđili akumulatore.

Istovremeno, M.Š. je zajedno sa sedamnaestogodišnjakom izvršio kazneno djelo krađa i listopadu 2014. godine, kada su iz pomoćnog objekta privatnog vlasništva otuđili pumpu za navodnjavanje i druge predmete, koje su kasnije prodavali.

Tijekom kriminalističke obrade pronađen je dio predmeta koji potiču iz kaznenih djela i vraćeni su oštećenima.

O ovom slučaju obaviješten je dežurni tužitelj Okružnog tužiteljstva Banja Luka, koji je naložio da se protiv spomenutih osoba, u redovnoj proceduri, dostavi izvještaj o počinjenim kaznenim djelima, priopćeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka.

Kopirati
Drag cursor here to close