Tatarstan

Sekta živjela duže od deset godina u bunkeru pod zemljom

Vijesti / Flash | 09. 08. 2012. u 11:15 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija je pronašla jednu islamsku sektu od šezdesetak sljedbenika, među kojim je 15-ero djece, u podzemnom bunkeru u Tatarstanu, republici u središnjoj Rusiji s muslimanskom tradicijom, izjavila je u četvrtak glasnogovornica lokalnog ministarstva unutarnjih poslova.

Sljedbenici sekte su živjeli više od deset godina u ovom bunkeru koji je preuredio njihov duhovni vođa 85-godišnji Faizrahman Satarov u jednoj kući pretvorenoj u tajnu džamiju u Kazanu, glavnom gradu Tatarstana, navodi se u priopćenju ministarstva.

Satarov se proglasio prorokom 1964. godine i nametnuo sljedbenicima sekte osamljen život, zabranivši im da napuštaju utočište, osim kad se radi o hitnom slučaju, da šalju djecu u školu i da ih liječe u bolnicama, navodi isti izvor.

Bunker, izgrađen kao labirint, sastoji se od malih ćelija površine 2x3 kvadratna metra gdje su djeca živjela u nehigijenskim uvjetima, precizira ministarstvo.

Zbog stanja u kojem se nalaze, sva su djeca hospitalizirana, navodi isti izvor.

Vlasti nisu objavile podatke o tome kako je jedna sekta mogla postojati deset godina a da nikada nije privukla pažnju policije.

Otvorena je kriminalistička istraga protiv Satarova i sljedbenika optuženih za zanemarivanje roditeljskih odgovornosti, priopćilo je ministarstvo.

Kopirati
Drag cursor here to close