Znali i ignorirali

Šefovi policije godinama vozili auto ukraden u Italiji

Vijesti / Flash | 22. 06. 2015. u 06:29 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Interpol već 10 godina traži jedan ukraden Audi A4. Za to znaju načelnici u crnogorskoj policiji, ali ga i dalje voze već godinama.

Još 2005. godine u Italiji je ukradeno vozilo marke Audi, a nekoliko mjeseci nakon toga, ono je osvanulo registrirano kao službeno vozilo Uprave crnogorske policije, pišu Vijesti, a prenosi B92. Audi je iste godine i proizveden.

Nevjerojatna je činjenica da je potraga tog vozila od strane Interpola u Rimu i dalje aktivna, a da crnogorski policajci to uredno ignoriraju.

Oko slučaja je pokrenuta i istraga, a okolnosti oko nabavke tog vozila ispričao je istražiteljima Unutarnje kontrole bivši šef bjelopoljske policije, Nikola Medenica. On je pozvan početkom 2006. godine da preuzme ključeve ukradenog auta.

Prvog rujna 2006. godine, Audi je registriran i Medenica ga je vozio do 2009. godine, kad ga je preuzeo novi tadašnji načelnik, Petar Šestović. Nakon nekoliko dana jedan od kolega obavijestio ga je da se to vozilo ne može registrirati, jer nije bio dovršen carinski postupak, a ubrzo mu je poslano i rješenje o poništenju registracije.

Sa čitavim slučajem, tvrdi nadalje, bio je upoznat i tadašnji šef kabineta direktora Uprave policije. Vozilo je povučeno iz službe radi medijskih natpisao o broju vozila koja se koriste u službene svrhe samo s operativnim tablicama.

Istragu oko čitavog slučaja pokrenuo je crnogorski ministar Raško Konjević, koji je još u veljači zatražio da se utvrdi način na koji je ukradeni Audi A4 završio kao službeno vozilo crnogorske policije.

Kopirati
Drag cursor here to close