Dako Pikula

Šef kabineta gradonačelnika Trebinja uhićen zbog ubojstva

Vijesti / Crna Kronika | 04. 08. 2015. u 10:34 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dako Pikula iz Trebinja, šef kabineta trebinjskog gradonačelnika Slavka Vučurevića, uhićen je zbog ubojstva kick-boksera Marka Đerića, u policijskoj akciji koju su u nedjelju popodne proveli Sektor Krim-policije i Sektor policije CJS Trebinje, zajedno s timom MUP-a RS.

Nekoliko dana prije Pikule, uhićen je i Miljan Ratković (29) iz Trebinja, kome je već određen pritvor u trajanju od mjesec dana, a oba, zajedno s ranije uhićenim Radovanom - Mujketom Andrićem, sumnjiče za kazneno djelo teško ubojstvo.

Pritvor je danas određen i Pikuli, i to u banjalučkom Okružnom sudu, gdje je saslušan pošto je, kako "Nezavisne" neslužbeno saznaju, riječ o sinu Milosava Pikule, suca trebinjskog Okružnog suda.

"Osumnjičenom je pritvor određen zbog straha da će utjecati na svjedoke ili uništiti dokaze, kao i zbog straha da bi njegovo puštanje na slobodu prouzrokovalo remećenje javnog reda i mira", kazali su iz banjalučkog Okružnog suda. Usporedo s ovim uhićenjem, počele su curiti i nove neslužbene informacije o mogućem motivu ubojstva koje je zgrozilo Trebinjce.

Navodno se Dako Pikula posvađao sa Đerićem nekoliko dana prije nego što je kick-bokser likvidiran, što se dogodilo u nedjelju, 24. svibnja, kada je u sačekuši pogotkom iz automatske puške pogođen izravno u srce.

"Sukob je izbio ispred noćnog kluba 'Merlot', gdje je Đerić radio kao izbacivač. Sve je počelo kada Đerić, navodno, Pikuli i njegovoj djevojci nije dozvolio da uđe u klub i oni su se i potukli, a potom je Pikula pričao da će ubiti kick-boksera", pričaju izvori upućeni u istragu.

Povodom uhićenja Pikule, Žarko Laketa, novi načelnik CJS Trebinje, danas je organizirao vanrednu konferenciju za novinare, ali u cilju istrage nije mogao ni želio priopćiti tko je pucao u kick-boksera.

"U razdoblju od mog susreta s gradonačelnikom Trebinja do danas lišili smo slobode ukupno 18 osoba, od kojih je jedna osoba s područja Federacije BiH, a pretreseno je i 17 lokacija, od kojih jedna u FBiH, kao i šest vozila, dok su razgovori obavljeni sa čak 102 osobe, iz čega se vidi jedan temeljit rad CJS Trebinje uz pomoć MUP-a RS", precizirao je Laketa.

Kopirati
Drag cursor here to close