Ministar vanjskih poslova

Sebastian Kurz dolazi u Sarajevo

Vijesti / Flash | 07. 02. 2016. u 09:57 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar za Europu, integracije i vanjske poslove Republike Austrije Sebastian Kurz doputovat će večeras u Sarajevo, a sutra će se sastati s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem i ministrom vanjskih poslova BiH Igorom Crnatkom.

Istog dana, prisustvovat će svečanom otvaranju Godine kulture Bosna i Hercegovina - Austrija 2016, koje će biti upriličeno u Narodnom pozorištu Sarajevo.

Također, ministri Kurz i Crnadak će sudjelovati u diskusiji pod nazivom "Culture Talk Bosna i Hercegovina - Austrija - uloga umjetnosti i kulture", koja će biti održana u Narodnom pozorištu Sarajevo.

Ministar Crnadak je za današnji "Dnevni avaz" izjavio da je ova posjeta sastavni dio službenog početka godine kulture „Austrija-BiH 2016".

‘’Mi smo već razgovarali o aplikaciji, ali i u ponedjeljak će mo na sastanku još jednom prenijeti najnovije detalje iz naših aktivnosti. Siguran sam da ćemo od Austrije imati podršku, koja je zainteresirana da naš europski put ide brzo’’, kazao je Crnadak za "Avaz".

Kopirati
Drag cursor here to close