Ugrožava budućnost RS

SDS: Dodik spomen srpskim žrtvama iskoristio za samopromociju

Vijesti / Flash | 04. 07. 2015. u 17:22 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srpska demokratska stranka (SDS) sa žaljenjem konstatira da je današnji spomen srpskim žrtvama Bratunca i Srebrenice predsjednik RS Milorad Dodik 'pretvorio u osobnu promociju svoje politike koja direktno ugrožava budućnost RS', priopćeno je iz SDS-a.

Umjesto spomena i sjećanja za blizu tri ipol tisuće stradalih Srba u području Bratunca i Srebrenice, Milorad Dodik je, stoji u priopćenju, 'u svom neprimjerenom govoru nastavio vrijeđati i napadati na sve one koji ne slijede slijepo njegovu politiku koja je osiromašila RS i od nje napravila društvo u kojem jedni imaju sve, a drugi ništa'.

"Kako je moguće da predsjednik Republike Srpske izjavi da nije važno što će biti sutra? To je za SDS pitanje svih pitanja, jer oni koji vode narod više nemaju prava na kockanje s njegovom sudbinom. Upravo oni koji su zarađivali pare na ratnom profiterstvu dok su borci i stanovništvo krvarili, sada pozivaju na nove žrtve kako bi sakrili svoju odgovornost. Oni bi utočište našli po vilama u Srbiji ili nekoj drugoj državi gdje godinama iznose narodni novac, a osiromašeni građane pozivaju da ih iz patriotizma ne pitaju zašto smo najsiromašniji u Europi i zašto nas ima sve manje", stoji u priopćenju SDS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close