Bez podrške stranke

SDPBiH neće Jasmina Imamovića kandidirati za gradonačelnika Tuzle

Vijesti / Flash | 07. 02. 2016. u 18:35 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za predstojeće lokalne izbore SDPBiH neće za gradonačelnika Tuzle u petom mandatu kandidirati Jasmina Imamovića, doznaje Fena iz izvora u Županijskom odboru ove stranke u Tuzli.

O ovome je bilo govora na sastanku radne grupe Predsjedništva SDPBiH održanom u Tuzli minulog četvrtka.

Razgovaralo se o poljuljanim odnosima među članstvom SDP-a u Tuzli, a posebno na relaciji Gradski odbor SDP – Županijski odbor SDP, o čemu je informaciju danas objavio portal Tuzlalive.ba.

Jasmin Imamović je na spomenutom sastanku i sam najavio da se neće kandidiratii za gradonačelnika, izuzev ako to konsenzusom od njega ne zatraži Predsjedništvo i Glavni odbor SDP BiH.

Ovu informaciju potvrdio je za Fenu bivši gradonačelnik Tuzle Selim Bešlagić, koji je među brojnim razlozima pada ugleda SDP-a u Tuzli naveo i "apsolutističko i nedemokratsko ponašanje Jasmina Imamovića".

''Rekao sam da ne želim biti ni na jednoj listi SDP-a za buduće izbore ako će na toj listi biti Jasmin Imamović. Neshvatljivo je da za 14 godina mandata uopće ne prima sugrađane koji su ga izabrali za načelnika, odnosno gradonačelnika'', izjavio je Selim Bešlagić dodavši kako je na sastanku radne grupe zauzet stav da niko od Imamovićevih sadašnjih suradnika u Gradskoj upravi Tuzle ne može na lokalnim izborima biti SDP-ov kandidat za gradonačelnika.

U narednih 10 dana bit će poznata najmanje dva nova kandidata ove stranke za poziciju gradonačelnika Tuzle, a prihvaćen je stav da kandidiranje treba krenuti iz baze, dok bi konačan prijedlog trebali usvojiti Predsjedništvo i Glavni odbor SDPBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close