Raspad koalicije?

SDP: U cijelosti je blokiran rad Skupštine HNŽ

Vijesti / Flash | 31. 05. 2016. u 14:13 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hercegovačko-neretvanski županijski odbor SDP-a priopćio je kako je došlo do potpune blokade rada županijske skupštine nakon što je danas prekinuta sjednica jer se nije postigao dogovor oko njezina dnevnog reda.

"Nakon skoro dva sata čekanja, vladajuća koalicija nas je sve zajedno obavijestila da su dogovorili kako između njih nema dogovora".

''Građani županije su i ovaj put, kao i bezbroj puta do sada, taoci neprincipijelne i interesne politike koja, uvjereni smo neće donijeti ništa dobro. Očigledno je da nakon višemjesečnog nerada izvršne vlasti, imamo sada prelijevanje krize njihovih međusobnih i unutarstranačkih odnosa u potpunu blokadu sustava.

Postavlja se pitanje koga čelnici vladajuće trojke obmanjuju vezano za izbore u Mostaru, ako nisu u stanju da se dogovore oko dnevnog reda redovne Skupštine.

Žao nam je što danas nismo bili u mogućnost razmatrati pitanja od interesa za sve građane kao što su ukidanje plaćanja markica za zdravstveno osiguranje i mjere za poboljšanje zdravstvenog stanja
stanovništva u HNŽ. I ovaj put želimo istaći da su unutarstranački interesi dobro plaćenih političara i zauzimanje pozicija pred lokalne izbore važniji od interesa građana, pa čak kad je u pitanju i njihovo zdravlje'', stoji u priopćenju.

Inače, sjednica Skupštine HNŽ prekinuta je prije samog početka  jer se zastupnici nisu mogli dogovoriti oko Dnevnoga reda.

Nesuglasice zastupnika nastale su oko usvajanja Prijedloga odluke o davanju suglasnosti na izvješće o izvršenju Financijskoga plana Službe za zapošljavanje HNŽ-a za 2015. godinu i Prijedloga odluke o davanju suglasnosti na izvješće o izvršenju financijskoga plana Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ-a za 2015. godinu.

Kopirati
Drag cursor here to close