Tajna sijela

SDP poziva HDZ i SDA da otkriju koji je plan za Mostar

Vijesti / Politika | 18. 07. 2014. u 11:32 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

SDP Mostar izražava zadovoljstvo priznanjem jednog od aktera dogovoranja da postoji više tajnih dogovora o sudbini Bosne i Hercegovine i grada Mostara koja je pripremljena u tajnoj režiji SDA i HDZ-a nakon listopadskih izbora u Bosni i Hercegovini.
Potvrda tajnih sijela od s Radončićem i Komšićem, koja je stigla danas od samog predsjednika HDZ BiH u potpunosti raskrinkava licemjernu politiku koju vode ta tri lidera, prema građanima ove zemlje, navodi se u priopćenju SDP-a, koji tvrdi kako odavno zna da SDA i HDZ imaju tanji dogovor kada je u pitanju Mostar.

''Znamo da je razlog neprovođenja tog dogovora to sto te dvije bratske stranke nemaju dovoljno ruku u nadležnim institucijama, kao što su imale zadnjih 20 godina. Stoga su nam jasni tajni dogovori i tajni planovi Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića kada je u pitanju grad Mostar, koji se žele implementirati nakon izbora. Uostalom, postojanje takvog dogovora davno je potvrdio i predsjednik GO SDA Mostar dr. Zijad Hadziomerović'', navodi SDP.

U priopćenju se dodaje kako ono što nisu uradili ni Čović, ni Izetbegović,ni Zijad Hadžiomerović jeste da nisu građanima Mostara objasnili kakvom se dogovoru i kakvu planu radi i kakvu su sudbinu namijenili građanima Mostara.

''Zbog toga bi bilo pošteno prema građanima ovog grada da javno objave kakav dogovor imaju za grad Mostar, te da na taj način zatraže podršku građana za svoj zajednički projekt i međusobnu koaliciju na predstojećim oktobarskim izborima. Nadamo se da će to uraditi što prije, da ne bi "frustrirali" građane Mostara'', navodi SDP i dodaje kako očekuje i javno izjašnjenje drugih sudionika „tajnih“ sijela sa Čovićem ili barem njihovih mostarskih ogranaka SBB-a i DF-a odobravaju li i podržavaju li tajne planove SDA i HDZ-a kada je u pitanju grad Mostar.

''Tajni dogovori koje Dragan Čović postiže sa Izetbegovićem, Radončićem, Komšićem i drugima samo govore jednu stvar: da je jedina istinska alternativa SDA-u i HDZ-u, a koja jamči da neće biti podjele ni Mostara ni Bosne i Hercegovine samo i jedino SDP'', navodi se u priopćenju te dodaje kako Čović ''voli ulaziti u karakterne i moralne vrijednosti, te suditi o poštenju lidera drugih političkih stranaka''.

''Mislimo da bi za početak bilo logično, moralno i pošteno objasniti ili barem reći nešto o veleljepnoj vikendici u Barama, pa dijeliti lekcije drugima'', naveo je SDP.

Podsjećamo, Čović je u intervjuu za Bljesak.info, rekao kako je dogovor sa SDA oko Mostara postignut i da bi bio proveden da nije zdravstvenih problema predsjednika SDA Sulejmana Tihića. Između ostalog, Čović je prozvao Lagumdžiju i za nedosljednost u dogovorima.

Kopirati
Drag cursor here to close