Pukla ljubav

SDP istupa iz koalicije sa SDA i HDZ BiH u HNŽ-u

Vijesti / Flash | 15. 06. 2014. u 09:08 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon izbacivanja HDZ-a 1990 iz vlasti u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ), Županijski odbor SDP-a BiH Hercegovačko-neretvanske županije smatra kako je koalicijski sporazum između dva HDZ-a, SDA i SDP-a u toj županiji ništavan.

"U skladu s činjenicom da se na protekloj sjednici Skupštine HNŽ-a jasno izdefinirala nova parlamentarna većina, Županijski odbor SDP-a HNŽ-a smatra koalicijski sporazum s dosadašnjim partnerima u vlasti na razini županije ništavnim, te više nema obvezu djelovanja u skladu s istim", navodi se u priopćenju.

Na proširenoj sjednici ŽO SDP-a BiH HNŽ-a donesena je jednoglasna odluka o pokretanju procedure isključenja Mirsada Ljeljka iz SDP-a BiH.

Ljeljak je bio jedini SDP-ovac koji je podržao smjenu ministara HDZ-a 1990, a upravo je njegov glas bio potreban kako bi se osigurala dvotrećinska većina potrebna za rekonstrukciju vlasti u HNŽ-u.

"Ljeljak je svojim postupcima na posljednjoj sjednici Skupštine HNŽ-a ogriješio o Statut i temeljne principe djelovanja partije. Svojim samostalnim pristupanjem pregovorima i netransparentnim učešćem u dogovoru sapredstavnicima novouspostavljene parlamentarne većine, Ljeljak je, djelujući suprotno stavovima Kluba zastupnika SDP-a i Predsjedništva SDP BiH HNŽ-a za koje je i sam glasao, ŽO ostavio bez izbora i dileme u vezi s pokretanjem procedure o isključenju iz SDP-a", stoji dalje u priopćenju.

Hercegovačkoneretvanski SDP pozdravio je usvajanje i zahtijeva hitnu implementaciju usvojenih skupštinskih odluka kojim se regulira oblast zdravstva na razini županije, ali i upozorava kako je neprihvatljivo reguliranje statusa zdravstvenih ustanova koristiti kao protuuslugu za političku rekonstrukciju Vlade.

"ŽO SDP BiH HNŽ-a najoštrije osuđuje nastavak prakse političke trgovine gdje najveću cijenu trulih aranžmana plaćaju isključivo građani. Pijačno 'trgovanje rukama' i dogovori ispod stola, na žalost, pokazuju se kao kontinuitet djelovanja određenih stranaka na što SDP nikada neće pristati", stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close