Spašavanje nove koalicije

SDP BiH: Vladajuća koalicija nije imala dovoljno glasova za usvajanje proračuna

Vijesti / Flash | 01. 04. 2015. u 14:57 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Socijaldemokratska partija (SDP) Bosne i Hercegovine ističe da stranke vladajuće većine nisu imale dovoljno glasova prilikom sinoćnjeg izjašnjavanja federalnih zastupnika o ovogodišnjem proračunu Federacije Bosne i Hercegovine te da je donošenju proračuna doprinio SDP svojim glasovima ne zato što ga je predložila prethodna vlada SDP-ovog kadra Nermina Nikšića već što je donošenje proračuna u interesu građana.

''Nakon što smo, poslije skoro šest mjeseci od općih izbora i silnih dogovora i pregovora dočekali da se formira izvršna vlast na federalnoj razini, aktualna vladajuća koalicija je pala na prvom ozbiljnijem političkom ispitu.

Naime, tijekom usvajanja proračuna Federacije BiH za 2015. godinu, stranke koje čine novu vladajuću garnituru nisu imale dovoljno glasova za njegovo usvajanje, čime se ugrozila financijska stabilnost FBiH.

Iako je Socijaldemokratska partija BiH opozicijska stranka, naši zastupnici su glasovali za predloženi proračun ne radi toga što je proračun predložila vlada s Nerminom Nikšićem na čelu, nego zbog toga što SDPBiH nikada neće biti opozicija interesima naroda i građana BiH.

Zastupnici SDP-a BiH u Federalnom parlamentu su glasovanjem za proračun pokazali visoku razinu odgovornosti i razumijevanja za potrebe građana FBiH, koje očito nedostaje u koaliciji SDA-DF-HDZ'', priopćeno je iz SDP-a BiH.

Neusvajanje proračun bi dovelo do zaustavljanja tranši Fondu mirovinskog osiguranja, izostanka ratnih i neratnih invalidnina te plaća proračunskim korisnicima, ali i svih drugih poticaja, naglašava SDP.

''Žalosno je da stranke okupljene oko nove vladajuće koalicije nemaju dovoljan kapacitet da sami usvoje čak ni proračun. Ovo je već drugi put da SDP spašava vladajuću koaliciju'', navodi se u priopćenju.

''To više neće biti praksa nego će od sada SDP svojim opozicijskim djelovanjem spašavati građane od "nove, neiskrene, neodgovorne i nefunkcionalne vladajuće koalicije", poručuju iz te stranke.

Kopirati
Drag cursor here to close