Predstavili kandidate

SDA želi zadržati Jablanicu i Konjic, te osvojiti Stolac

Vijesti / Flash | 28. 09. 2016. u 14:59 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Mi smo u Stranci demokratske akcije postavili vrlo realne i vrlo kvalitetne izborne ciljeve, a to je da u Općini Konjic i Općini Jablanica zadržimo općinske načelnike, da u jednom probosanskom ambijentu u Stocu pokušamo doći do načelnika općine Stolac, a mislim da su nam šanse vrlo izvjesne i realne'', izjavio je predsjednik ŽO SDA HNŽ i potpredsjednik SDA BiH Edin Mušić na press konferenciji u Mostaru na kojoj je SDA predstavio kandidate za načelnike i nositelje lista za općinska vijeća.

Rekao je kako su Županijski odbor SDA HNŽ i njegovi organi, zajedno sa sedam zastupnika u županijskoj Skupštini, od kojih je jedan predsjedavajući Skupštine, predsjednikom Kluba Bošnjaka u Domu naroda Federalnog Parlamenta, skupa s ostalim zastupnicima kako na državnoj tako i na federalnoj razini, te šest ministara u Vladi HNŽ, zajedno s federalnom ministricom obrazovanja u Vladi FBiH, i čitavim nizom direktora u javnim poduzećima i ustanovama, ovo proteklo vrijeme proveli u stvaranju i poboljšanju pozitivnog ambijenta za život svih građana Hercegovačko-neretvanske županije.

Dodao je kako se Stocu nastoji doći do vijećničke većine putem liste Inicijative za Stolac i da se u Čapljini i Prozoru nastoji popraviti rezultat.

''U Prozoru idemo samostalno, a u Čapljini zajedno sa SBB-om gdje također planiramo osvojiti nešto veći broj vijećničkih mandata. Od suparnika s kojima se u ostalom dijelu Županije politički sučeljavamo očekujemo maksimalnu političku korektnost i uspostavljanje povjerenja, jer samo tako možemo doći do boljih rezultata", rekao je Mušić.

U ime Asocijacije žena prisutnima se obratila Alma Gabela, potpredsjednica ŽO Asocijacije žena SDA HNŽ i predsjednica Asocijacije žena SDA Jablanica.

"Potičući javno i političko djelovanje žena i njihovo aktivnije učešće u donošenju strateških odluka, te afirmaciju žena u ukupnom društvenom poretku, položaj žene postao je oličenje snage Stranke demokratske akcije. Uvažavajući ovaj princip SDA HNŽ je na predstojećim lokalnim izborima predložila 125 kandidata za općinska vijeća, od čega su 52 žene", istaknula je Gabela.

Aktualni načelnik Općine Jablanica Salem Dedić, kandidat je za načelnika ove općine na predstojećim lokalnim izborima.

"Čast mi je da mi je Stranka demokratske akcije ukazala povjerenje ponovnom kandidaturom za načelnika općine Jablanica. Nakon mnoštva kapitalnih projekata koje sam realizirao u mandatu od 2012. do 2016. godine, mogu samo obećati da ću, ukoliko ponovno dobijem povjerenje, nastaviti u istom smjeru. U naredne četiri godine zajedno sa svojim kolegama, ostalim kandidatima SDA, sigurno mogu realizirati veliki broj projekata iz naše strategije razvoja općine i našeg prostornog plana, što će nam omogućiti dolazak investitora", rekao je u svom obraćanju Dedić.

Mustafa Nezirić je nositelj liste ispred SDA Jablanica za predstojeće lokalne izbore.

"Jablanica na ove izbore izlazi sa najjačom listom kandidata. Lista koju ovaj put nudimo je garant realizacije projekata razvoja općine", rekao je Nezirić u svom obraćanju.
Amir Šator, nositelj je zajedničke liste SDA/SBB za Općinsko vijeće Čapljina.

"U dosadašnjem periodu Općinski odbor SDA je radio na povijesno strateškim projektima u Općini Čapljina, točnije na Dubravskoj visoravni gdje je realiziran projekat opskrbe pitkom vodom, a u tijeku je i realizacija projekta tehničke vode na Bivolju Brdu. Do polovine 2017. očekujemo da će ovi projekti biti završeni, a u narednom periodu naš cilj je razvoj gospodarstva na cijelom teritoriju Čapljine. Bošnjacima na ovom području neophodna je pomoć u otkupu onoga što proizvedu i to je jedan od naših prioritetnih ciljeva. Borit ćemo se i za ravnopravnost Bošnjaka u Općini Čapljina", kaže Šator.

Kopirati
Drag cursor here to close