Razočarani odlukom

SDA: Unatoč uklanjanju Kaplana s liste, borit ćemo se za Bošnjake u Stocu

Vijesti / Flash | 30. 12. 2016. u 12:55 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Iako je Stranka demokratske akcije bezrezervno opredijeljena za podršku principima vladavine prava i poštivanja odluka bh. sudova, izražavamo su duboku konsternaciju jučerašnjom odlukom Apelacijskog vijeća Suda BiH kojom su odbijene sve žalbe u predmetu Stolac'', ističe se u priopćenju.

Kako su priopćili, time je odluka Središnjeg izbornog povjerenstva BiH o uklanjanju Salmira Kaplana i ostalih kandidata Inicijative za Stolac postala konačna, ali su najavili da će nastaviti pravnu borbu za legitimna prava Bošnjaka u tom gradu.

Također, naglasili su da će nastaviti podržavati opravdane zahtjeve Inicijative za Stolac usmjerene protiv višegodišnje izborne prevare i manipulacija u Stocu.

''Konačnu odluku o daljnjim koracima vezanim za izbore u Stocu donijet će Predsjedništvo SDA imajući u vidu stavove Inicijative za Stolac'', zaključeno je u današnjem priopćenju Službe za odnose s javnošću SDA.

Podsjetimo, Apelacijski odjel Suda Bosne i Hercegovine odbacio je žalbe o uklanjanju sa kandidatske liste za načelnika Općine Stolac Salmira Kaplana, te Demira Mahmutćehajića, Ahmeta Ljubovića i Bože Raguža kao kandidata za Općinsko vijeće Stolac čime su odluke Središnjeg izbornog povjerenstva BiH postale pravosnažne.

U skladu sa ranijom odlukom SIP-a BiH utvrđeno je, da su kandidat Salmir Kaplan i politički subjekt "Za bolji Stolac" odgovorni za ometanje i opstruiranje izbornog procesa u osnovnoj izbornoj jedinici Stolac i korištenje jezika koji bi nekoga mogao navesti ili podstaći na nasilje ili širenje mržnje i zbog toga je izrečena sankcija da se uklanja ime Salmira Kaplana sa kandidatske liste i izriče mu se novčana kazna u iznosu od 5.000 KM, dok se članicama koalicije "Za bolji Stolac" izriče novčana kazna od po 5.000 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close