Sjednica Predsjedništva

SDA traži hitnu reviziju privatizacijskih ugovora

Vijesti / Flash | 27. 02. 2014. u 17:33 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpredsjednik Stranke Demokratske Akcije (SDA) Salko Selman kazao je u četvrtak na tiskovnoj konferenciji da je, realizirajući zaključak Glavnog odbora Stranke, Predsjedništvo SDA na sjednici održanoj prije tiskovne konferencije u Sarajevu, usvojilo niz konkretnih mjera koje će doprinijeti stabiliziranju prilika i izlasku postojeće krize u zemlji.

''Prijedlogom kratkoročnih mjera u sferi ekonomije, SDA će, preko svojih predstavnika na svim nivoima vlasti u BiH, inicirati izmjene postojećih i donošenje novih zakona za pomoć domaćoj privredi i zapošljavanju'' - kazao je Selman.

SDA inzistira na konkretnim mjerama kojima će biti smanjena primanja izabranih i imenovanih dužnosnika na svim nivoima vlasti u BiH, kao i hitnu racionalizaciju potrošnje u svim budžetima, javnim poduzećima, agencijama, fondovima i zavodima čime bi došlo do značajnih ušteda.

''Ta sredstva bi bila usmjerena u poseban fond za zapošljavanje i socijalne programe'' precizirao je.

SDA će, kako je istaknuto, predložiti i set kratkoročnih mjera kojima bi se unaprijedilo stanje u oblasti zdravstva i socijalne zaštite da bi svaki građanin u Federaciji BiH bio obuhvaćen kvalitetnom zdravstvenom uslugom.

''SDA je snažno opredijeljena za jačanje vladavine prava i zahtijeva da sudovi i tužiteljstva ubrzaju procesuiranje slučajeva korupcije i organiziranog kriminala'' kazao je.

SDA od nadležnih institucija traži hitno započinjanje revizije privatizacijskih ugovora.

SDA traži da se u set antikorupcijskih zakona ugrade mehanizmi ispitivanja porijekla imovine za sve, prioritetno za imenovane i izabrane službenike na svim razinama te predsjednike političkih stranaka.

''Svjesna činjenice da veliki dio predloženih mjera ne može realizirati sama, SDA poziva ostale političke stranke da pokažu odgovornost i socijalnu osjetljivost u hitnom provođenju seta mjera koje će inicirati'' kazao je Selman te svim građanima uputio čestitke povodom 1. ožujka - Dana nezavisnosti BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close