Priopćenje za javnost

SDA Stolac: Izmjestiti kip Gospe iz dvorišta multietničke škole

Vijesti / Flash | 31. 08. 2015. u 12:00 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općinski odbor Stranke demokratske akcije (SDA) u Stocu traži da rukovodstvo Osnovne škole u tom mjestu, lokalne vlasti i Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije poduzmu sve za izmještanje kipa Gospe iz dvorišta multietničke područne škole u Hodovu.

Općinski odbor SDA, u priopćenju za javnost koje potpisuje Salmir Kaplan, traži izmještanje kipa na primjereniju lokaciju i sprečavanje daljnjeg diskriminiranja djece povratnika koja pohađaju ovu školu.

''Stanovnici mjesta Hodovo, Rotimlja i Trijebanj posljednjih dana svjedoče novim oblicima diskriminacije na području općine Stolac. Naime, bošnjačku djecu koja pohađaju školu u područnoj školi Hodovo, prvog dana nove školske godine dočekat će spomenik Gospe koji je nedavno postavljen u školskom dvorištvu.

Općinski odbor SDA Stolac smatra da postavljanje kipa Gospe u dvorištu multietničke škole za rezultat ne može imati ništa drugo do diskriminiranje jednog dijela učenika i da taj čin predstavlja povratak u neka ranija vremena'' navodi se u priopćenju.

Odbor smatra da je to pokušaj provociranja te postizanja određenih političkih ciljeva godinu dana prije lokalnih izbora.

Kopirati
Drag cursor here to close