Nema čekanja

SDA: Što prije uspostaviti vlasti, ispunjeni su uvjeti

Vijesti / Flash | 27. 11. 2014. u 19:17 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

SDA zahtijeva da se odmah zakaže konstituirajuća sjednica Zastupničkog doma PSBiH i izabere rukovodstvo Doma, a da Predsjedništvo BiH otpočne proces imenovanja mandatara za sastav Vijeća ministara BiH.

Za ovaj proces, kako se navodi u priopćenju nakon sjednice stranačkog Predsjedništva, ispunjeni su svi uvjeti i nema razloga za bilo kakva odlaganja.

''Predsjedništvo SDA traži i od županijskih skupština da se ubrza proces implementacije i izaberu izaslanici za Dom naroda Parlamenta FBiH, kako bi se što prije uspostavila vlast na razini Federacije'', navodi se.

Županijske skupštine, također, bez odlaganja, trebaju obaviti proces imenovanja županijskih vlada.

Inače, na sjednici Predsjedništva SDA danas je usvojena informacija o dosadašnjem tijeku implementacije izbornih rezultata.

Podržan je Sporazum o programskim načelima potpisan od SDA, DF-a i Koalicije stranaka predvođenih HDZ-om BiH, koji sa sporazumom koji je ranije potpisan sa Savezom za promjene iz RS-a predstavlja osnov za uspostavu vlasti na svim nivoima u BiH, priopćeno je iz SDA.

Zadužena je Kadrovska komisija Stranke da pripremi prijedloge potrebnih kadrovskih rješenja kako bi Stranka uspješno vodila proces implementacije izbornih rezultata.

Za predsjednika Kadrovske komisije,umjesto Salke Selmana koji je podnio ostavku, imenovan je potpredsjednik SDA Asim Sarajlić, kaže se u saopćenju SDA.

Kopirati
Drag cursor here to close