Kakav kaos!

SDA protiv SDA: Stranka traži da stranka glasuje protiv onoga o čemu je glasovala za

Vijesti / Flash | 10. 02. 2017. u 13:43 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stranka demokratske akcije objavila je kako najoštrije osuđuje jučerašnju odluku administrativne komisije Doma naroda Parlamenta FBiH o povećanju naknada za odvojeni život.

U priopćenju SDA se navodi da je u postojećim ekonomskim i socijalnim prilikama u društvu takva odluka o povećanju naknade izaslanicima sramna.

''Obvezujemo izaslanike iz SDA da pokrenu proceduru poništenja ove nerazumne odluke. Istovremeno, zahtijevamo od rukovodstva Zastupničkog doma Parlamenta FBiH da pokrene proceduru smanjenja iste takve naknade u Zastupničkom domu, što su bili dužni učiniti još prije osam godina u skladu sa Zakonom o uštedama'', priopćeno je iz SDA.

Naime, s 29 glasova za, 11 suzdržanih te četiri protiv Dom naroda FBiH usvojio je izmjene Zakona o plaćama i naknadama u organima vlasti FBiH, kojima se propisuje način utvrđivanja visine osnovice za obračun plaće zaposlenika u federalnim institucijama.

U oba doma Parlamenta Federacije BiH izjednačena je visina naknade za odvojeni život od obitelji, zakup stana za službene potrebe, troškove smještaja i naknadu troškova prijevoza. Na taj način i izaslanici od 1. siječnja primaju 800 KM za razliku od ranijih 600. U Zastupničkom domu iznos naknade utvrđen je ranije na 800 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close