Između Mostara i Čapljine

SDA osuđuje transparent na M-17: Nećeš Zukiću razbojniče

Vijesti / Flash | 22. 08. 2016. u 17:30 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stranka demokratske akcije (SDA) oštro osuđuje učestale napade na zastupnika u Parlamentu Federacije BiH i generalnog tajnika Stranke Amira Zukića.

''Natpis koji je postavljan na cesti M-17 iz smjera Mostara prema Čapljini je za svaku osudu. Očigledno je da iza ovog, kao i ranijih napada i prijetnji, stoji lobi kojem smeta činjenica da je upravo Zukić inicirao izmjene Zakona o igrama na sreću. Ove prijetnje, koje već imaju svoj kontinuitet, predstavljaju svojevrsni atak na osobnost Amira Zukića. Pokušaji diskreditacije, urota i prijetnje, ne samo Zukiću već i njegovoj obitelji, imaju za cilj zastrašivanje da bi se odustalo od tog zakona'', navodi se.

U priopćenju za javnost SDA ističe da "izmjene Zakona o igrama na sreću, sviđalo se to nekome ili ne,ostaje u proceduri".

''Nedopustivo je da se priređivači igara na sreću nalaze u povlaštenom položaju u odnosu na druge privredne grane. Također, nedopustivo je da se osnovne životne namirnice kao i lijekovi oporezuju dok kladionice nisu uvedene u PDV sustav. Očekujemo da će izmjene ovog zakona biti usvojene i u Domu naroda FBiH od čega će izravnu korist imati građani. Zahtijevamo od istražnih organa da ozbiljno pristupe ovim prijetnjama, te otkriju i sankcioniraju počinitelje kao i nalogodavce. Također, od nadležnih institucija tražimo da što prije uklone sporni natpis'', ističe se u priopćenju Službe za odnose s javnošću SDA.

Kopirati
Drag cursor here to close