Reakcije dan poslije

SDA oštro osudila Nikolićevu izjavu da će RS i Srbija nekada biti jedno

Vijesti / Flash | 27. 05. 2017. u 13:04 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stranka demokratske akcije (SDA) Bosne i Hercegovine u subotu je "najoštrije osudila" izjavu aktualnog predsjednika Srbije Tomislava Nikolića koji je dan ranije kazao kako se "nada da će Srbija i Republika Srpska jednog dana biti jedno".

Nikolić je to izjavio tijekom susreta kojega su on i srbijanski premijer Aleksandar Vučić imali s predsjednikom i premijerkom RS Miloradom Dodikom i Željkom Cvijanović obišavši zajedno gradilište novog mosta preko Drine koji bi trebao biti i novi granični prijelaz između Srbije i BiH.

Iz SDA su poručili kako se nadaju da će zahvaljujući činjenici da Nikolić uskoro odlazi s predsjedničke dužnosti nestati i odnos Srbije prema BiH kakvoga je on svojih postupcima i izjavama utjelovio.

"Izjave kojima se atakira na teritorijalni integritet BiH su prepreka obnovi dobre suradnje zemalja zapadnog Balkana koju Srbija verbalno proklamira. BiH je očuvala svoj teritorijalni integritet i suverenitet i u mnogo težim okolnostima, pa i onda kada je na BiH vršeći otvorenu agresiju atakirao Miloševićev srbijanski režim u kojemu je Nikolić imao značajnu ulogu", stoju u reagiranju iz SDA.

Iz te su stranke poručili kako će BiH ostati kao jedinstvena država a Nikolićeve "nasljednike" - što je očevidna aluzija na Vučića - pozvali su da pokažu principijelni odnos prema susjednoj državi i to prije svega priznanjem genocida koji je 1995. počinjen nad Bošnjacima u Srebrenici.

Kopirati
Drag cursor here to close