Reagiranje

SDA optužuje da se koncertom Thompsona želi stvoriti nova kriza u Mostaru

Vijesti / Flash | 01. 06. 2017. u 10:13 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Iskazivanje javne podrške osobama koje su osuđene na čak 111 godina zatvora za počinjene ratne zločine u Mostaru i Hercegovini, svakako nije u duhu europskih vrijednosti, za koje se neki od organizatora ili onih koji ih podržavaju navodno zalažu. Pravi cilj okupljanja u Mostaru jeste da se proizvede nova politička kriza u gradu, koja bi dodatno zakomplicirala odnose između Bošnjaka i Hrvata i prelila se na cijelu BiH'', navodi u priopćenju Gradski odbora SDA Mostara.

Mostarski ogranak stranke navodi kako je najavljeni koncert ''kontraverznog hrvatskog pjevača Marka Perkovića Thompsona, uz skup javne podrške u prvostupanjskom procesu presuđenim za ratne zločine vojnim i političkim liderima tzv. Herceg-Bosne, najnoviji primjer pokušaja destabilizacije prilika i klime u Mostaru i cijeloj Bosni i Hercegovini''.

''Organizatori ovog koncerta, ali i oni koji ih podržavaju i u tome ne vide ništa sporno, trebali bi znati kakvu to poruku šalju javnosti, posebno svima onima koji nisu Hrvati u Mostaru i Hercegovini. Tvrdnje kako se radi o nekakvom 'humanitarnom koncertu' su najobičniji medijski spinovi, koji imaju zadatak da zamagle suštinu i stvarne namjere organizatora i njihovih mentora'', navodi mostarska SDA i dodaje kako one koji podržavaju jedan ovakav javni događaj, ''treba podsjetiti da Haaški sud radi na osnovu dokaza, a ne nekakve javne percepcije koja se nastoji stvoriti, usprkos svima poznatim i lako provjerljivim činjenicama''.

''Pozivamo građane da ne nasjedaju na eventualne provokacije, a što je onima koji organiziraju javni skup u Mostaru izgleda i glavni cilj. Neke povijesne i sudski dokazane činjenice ne mogu se pobijati sumnjivim estradnim manifestacijama i ponavljanjem navodnih 'istina', za koje i njihovi tvorci znaju da nemaju veze sa stvarnošću'', navodi SDA Mostara.

Podsjećamo, i Vijeće bošnjačkih intelektualaca, SDP i Naša stranka zatražili su zabranu koncerta. No, organizatori tvrde kako nema mjesta mržnji.

Mostarski je pak gradonačelnik Ljubo Bešlić rekao kako nema pravno valjanog razloga da se koncert i skup zabrane

Kopirati
Drag cursor here to close