Fotelje

SDA objavila imena budućih ministara

Vijesti / Flash | 13. 03. 2015. u 13:33 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kadrovska komisija Stranke demokratske akcije (SDA) predložila je danas na sjednici u Sarajevu Semihu Borovac za ministricu ljudskih prava u budućem novom sazivu Vijeća ministra Bosne i Hercegovine, a Adila Osmanovića za ministra civilnih poslova BiH.

Za zamjenika ministra pravde BiH predložila je Nezira Pivića iz Zeničko-dobojske županije, te Mirsda Žugu iz Goražda za zamjenika ministra financija BiH, potvrdio je novinarima izjavio Adil Osmanović uoči sjednice Predsjedništva SDA na kojoj bi trebali biti potvrđeni kandidati.

Što se tiče budućeg saziva Vlade FBiH, Kadrovska komisija predložila je Šemsudina Dedića za ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Edina Ramića za ministra izbjeglica i raseljenih, te Aljošu Čamparu za federalnog ministra unutarnjih poslova.

Po riječima Adila Osmanovića preostalo je da stranačko Predsjedništvo potvrdi kandidate uza ministarske resore u obrta, obrazovanja i boračkih pitanja u Vladi FBiH, a oni treba da dolaze iz Hercegovačko-neretvanske, Tuzlanske i Zeničko-dobojske županije.

Kopirati
Drag cursor here to close