Ne prihvaćaju rješenje

SDA Mostar: Bošnjaci u Mostaru postaju građani drugog reda

Vijesti / Flash | 10. 02. 2016. u 14:29 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odbor gradskog područja SDA Mostar Sjever, analizirajući od strane SDP-a i DF-a pompozno najavljeni prijedlog rješenja za provođenje izbora u Gradu Mostaru, isti ocijenio kao neprihvatljiv u cjelini.

"Navedeni prijedlog koji pod plaštom prekrajanja novih izbornih jedinica i tobože ujedinjenih multietničkih jedinica, od građana Bošnjaka Grada Mostara pravi manjinski narod u sve nove tri izborne jedinice tj. Bošnjaci postaju građani drugog reda te im se nudi gore rješenje nego što ga sada imaju kroz Statut Grada Mostara. Ne trebamo posebno napominjati da su Bošnjaci u Gradu Mostaru po zadnjem važećem popisu iz 1991.godine bili najbrojniji narod te se ovim 'podlim' namjerama u svome Gradu svode na nacionalnu manjinu.

Namjera stranaka lijeve orijentacije SDP i DF da u suradnji s HDZ-om i blokom stranaka iz RS-a u parlamentarnoj skupštini BiH osiguraju kapacitet da provedu planirano, koju je objelodanio predsjednik županijskog odbora SDP-a gosp. Mikulić Zoran, kako on kaže 'SDP, DF i HDZ bi mogli progurati rješenje za Mostar' unosi dodatnu strepnju i zabrinutost kod Bošnjaka Mostara da je posrijedi neki 'tajni dogovor' pod plaštom diplomatske akcije nekih centara moći'', navodi se u priopćenju SDA.

Kako su u priopćenju naveli građani Mostara znaju da s ovim kukavičijim jajem od strane SDP-a i DF-a njihove 'maske s lica konačno padaju' i da postaju oruđe pojedinih centara moći.

''Ne treba zaboraviti da su tim istim partijama građani Bošnjaci Mostara davali tradicionalno snažnu podršku'', pišu u priopćenju, ističući kako autori ovog prijedloga mijenjaju Statut Grada Mostara - akt visokog predstavnika u BiH, a da ne navode tko i na kakav način će usvojiti pa izmijeniti pojedine odredbe Statuta Grada Mostara.

''Napominjemo da su ponosni Bošnjaci Mostara 1993 godine nesebičnim zalaganjem i žrtvom obranili multietničnost Mostara kakvog danas poznajemo i s čime se mnogi ponose, te da ni ovoga puta neće dozvoliti stvaranje ekskluzivnog teritorija po mjeri jednog naroda. SDA Mostar će se i dalje zalagati kroz političke razgovore za uređenje Mostara kao jedinstvenog Grada uređenog kao Grad u skladu sa Ustavom FBiH, i po mjeri svih građana.'', navodi se u priopćenju Odbora gradskog područja SDA Mostar Sjever.

Ovim putem SDA je pozvao sve probosanske stranke na zajednički nastavak političke borbe za uređenje Grada s ciljem zaštite Bošnjaka Grada Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close