Mehmedović

SDA je postao lak plijen HDZ-a

Vijesti / Flash | 18. 06. 2015. u 10:20 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Stiče se dojam da se užurbano gradi elitističko društvo u BiH bez da se vodi briga o običnom malom čovjeku'', rekao je za Oslobođenje Šemsudin Mehmedović, jedan od četvorice državnih zastupnika SDA koji su objavili da interese svojih birača stavljaju iznad stranačkih.

Mehmedović kaže kako je SDA pobjednica na proteklim izborima, ali da se ne ponaša tako.

''Ona mora preuzeti odgovornost, istaći prioritete i pokušati okupiti političke snage koje će dati doprinos rješavanju problema u državi i njezinom razvoju'', rekao je i dodao kako je situacija u BiH vrlo teška, ali nije bezizlazna te da je puno bolja nego što to izgleda.

Mehmedović kaže kako koncept po kojem djeluje SDA smo imali i u vrijeme vlasti SDP-a, a na pitanje je li njegova stranka popuštala koalicijaskom partneru HDZ-u BiH, kaže kako je jedna ''posebno birana grupica ljudi iz SDA vršila pregovore sa strankama koje su u parlamentarnoj većini''.

''Jedino znam da kada nemate vlastiti koncept, kada ne znate i kada nemate hrabrosti za donošenje odluka koje život znače i kada nemate smjelosti da i HDZ-u kažete NE! Dosta je! Šta hoćete, onda postajete lak plijen. Imali smo "bijele figure", šahovskim rječnikom da kažem, jer smo imali Vladu FBiH, i trebalo je s te pozicije sve izdogovarati, pa tek onda ulaziti u implementaciju, ali sada je sasvim jasno da je sve bilo podređeno pobjedi unutar SDA, i evo sada žanjemo što se posijalo", rekao je Oslobođenju Mehmedović.

Kopirati
Drag cursor here to close