Odgovor SDP-u

SDA: Imamo transparentne, jasne i dosljedne stavove o uređenju Mostara

Vijesti / Flash | 24. 07. 2014. u 12:32 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stranka demokratske akcije najodlučnije odbacuje "pokušaj podmetanja predsjednika SDP-a Zlatka Lagumdžije o navodnom postojanju tajnog dogovora Izetbegović – Čović o podjeli Mostara i trećem entitetu".

- Podsjećamo doktora jeftinih spinova Lagumdžiju da nikakvih, niti javnih niti tajnih, dogovora o Mostaru nema niti ih može biti. Ako u svom politikantstvu Lagumdžija računa na kratko pamćenje ljudi, želimo ga napomenuti da je upravo on najvećim dijelom svojom isključivim i sebičnim ponašanjem u procesu implementacije izbornih rezultata 2010. godine, oživio i osnažio apetite HDZ-a za stvaranje trećeg entiteta, priopćila je danas SDA.

Kako ističu iz te stranke oni imaju transparentne, jasne i dosljedne stavove o uređenju Mostara od Washintonskog sporazuma do danas, kontinuiranu i odgovornu politiku koju ne mijenjaju i ne prilagođavaju nikakvim dnevnopolitičkim interesima.

- Mostar i BiH smo branili i obranili u vremenu agresije, kada je SDP bio zamrznuo svoje djelovanje. Izričito smo i jasno protiv bilo kakvih rješenja kojima je cilj da Mostar bude tzv. stolni grad bilo kojeg naroda, jer on jeste i može biti samo grad svih njegovih građana, navode iz SDA te naglašavaju da nikada neće pristati na rješenja koja vode podjeli grada, ali ni ona kojima bi bila narušena jednakopravna pozicija bošnjačkog naroda.

Kopirati
Drag cursor here to close