Dosta ljubavi

SDA Dodika šalje na sud

Vijesti / Flash | 21. 10. 2016. u 10:01 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako je rekao za Oslobođenje, SDA se trenutno bavi zahtjevom Središnjem izbornom povjerenstvu za ponovno brojanje glasova na svim redovnim biračkim mjestima koja se odnose na Općinsko vijeće Srebrenice, a da što se tiče podnošenja krivične prijave SDA Tužiteljstvu BiH protiv Milorada Dodika i to zbog govora mržnje, Genjac je kazao da ne može govoriti o toj temi, ''jer prikupljamo dokaze i argumentaciju''.

Oslobođenje podsjeća kako je Predsjedništvo SDA na posljednjoj sjednici najoštrije osudilo otvorenu prijetnju koju je Milorad Dodik uputio Bošnjacima u RS-u, zbog toga što na proteklim lokalnim izborima nisu glasali za njegovu, već za drugu političku stranku. Tada je zaključeno da će SDA pružiti svu potrebnu pomoć Bošnjacima iz RS-a da protiv Dodika podnesu krivičnu prijavu.

''S Miloradom Dodikom nije dovoljno samo voditi politički dijalog. On je već odavno izašao izvan okvira normalnog političkog dijaloga. S njim se u budućnosti trebaju baviti tužiteljstva i sudovi'', priopćeno je nakon sjednice.

Potpredsjednik RS-a i član SDA Ramiz Salkić oštro je osudio govor mržnje kojim je Dodik, predsjednik ovog entiteta, najavio sankcije protiv Bošnjaka koji nisu glasovali za Savez nezavisnih socijaldemokrata.

Govoreći o izborima u Podrinju, Dodik je Bošnjake koji su glasovali za kandidata Srpske demokratske stranke za gradonačelnika Bijeljine okarakterizirao kao, podsjetio je Salkić, destabilizirajući faktor i rekao da će poduzeti ozbiljne mjere protiv njih.

Kopirati
Drag cursor here to close