Međusobne optužbe

SDA: Dodik je lider u proizvodnji nestabilnosti

Vijesti / Flash | 29. 06. 2017. u 12:15 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kad god ima vlastitih problema, kao što je to slučaj ovih dana s utvrđivanjem porijekla novca, Milorad Dodik se po pravilu obruši na Bosnu i Hercegovinu, Stranku demokratske akcije (SDA) i njenog lidera Bakira Izetbegovića, priopćeno je danas iz SDA.

SDA odbacuje sve Dodikove opservacije o toj temi kao najobičnije besmislice, navedeno je također u saopćenju.

Dodik dobro zna da je BiH sve stabilnija i jača, a on sve slabiji, do toga da je entitet koji predstavlja doveo do bankrota, a on završio pod sankcijama međunarodne zajednice i na crnoj listi State Departmenta.

''Što se tiče njegovih izjava na račun lidera SDA, one su produkt očigledne ljubomore. SDA je vodeća politička stranka u BiH a Bakir Izetbegović je lider koji je povukao ključne političke poteze kada su u pitanju deblokada europskog puta BiH, deblokada NATO puta, ekonomske reforme i drugi pozitivni procesi u BiH.

Za razliku od Izetbegovića, Dodik je lider u negativnim procesima, u sijanju smutnje i proizvodnji nestabilnosti u BiH i regiji. Sve je više onih u svijetu koji smatraju da je između ostalog i zbog ponašanja Milorada Dodika, entitet RS remetilački faktor na Balkanu'', ističe SDA.

Kopirati
Drag cursor here to close