Mahmutbegović

SDA čeka da vrijeme pokaže ima li krize

Vijesti / Flash | 09. 06. 2015. u 08:49 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''SDA nije razmišljala o novom partneru jer smo pustili da vrijeme riješi hoće li biti nekih produbljivanja krize'', izjavila je za Fenu izjavila potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović nadajući se kako će se stvari razriješiti u pogledu nastale krize u Federaciji.

''Vidjet ćemo što će biti s razvojem događaja'', rekla je Mahmutbegović i istaknula kako smatra da na sjednici Vlade Federacije BiH, koja je za danas zakazana u Sarajevu, neće biti problema.

Inače, sjednica Vlade Federacije BiH, na čijem dnevnom redu se nalazi usvajanje reformske agende, počela je danas u Sarajevu bez ministara iz Demokratske fronte.

''Mislim da bi se trebalo raditi na sjednici Vlade FBiH. U principu sve što se događa potrebno je te nedostatke otkloniti jer se nema vremena za gubljenje. Vrijeme je za reforme i za prave poteze koje Vlada konačno treba početi da radi'', naglasila je Feni Mahmutbegović.

S obzirom na to da su ministri iz Demokratske fronte najavili da neće prisustvovati sjednici Vlade predsjednik SDA i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović sinoć ih je pozvao da ipak to ne učine, jer je na dnevnom redu sjednice reformska agenda, koja treba biti usvojena na entitetskim vladama, parlamentima i državnoj razini.

Podsjetio je da je za četvrtak zakazan sastanak s tajnikom za proširenje EU Johennesom Hahnom te da bi dotad trebala biti usvojena agenda.

Podsjećamo, predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić na posljednjoj pres-konferenciji stranke rekao je da poziva premijera Federacije BiH Fadila Novalića da na sljedećoj sjednici Vlade FBiH pokrene proces razrješenja ministara DF-a.

''Premijer Novalić ima pravo pokrenuti smjenu ministara DF-a - procedura je takva da premijer pokreće, a predsjednik FBiH može razriješiti pojedine ministre'', rekao je Feni potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović (DF).

Demokratska fronta, kao jedna od stranaka dosadašnjih sudionica u vladajućoj koaliciji s HDZ-om BiH i SDA, najavila je razlaz s koalicijskim partnerima jer s njima nije imala isto mišljenje prilikom prošlotjednog usvajanja u Federalnoj vladi uredbe o imenovanju upravljačkih struktura u javnim kompanijama.

Vladini ministri iz Demokratske fronte usprotivili su se tada toj uredbi, jer, kako su naveli, neosnovano razvlašćuje resorna federalna ministarstva iz procesa ovih imenovanja a ovlašćuje Vladu, što, po njima, znači da stavlja imenovanja pod politički utjecaj stranaka, drugih dviju članica vladajuće koalicije.

Kopirati
Drag cursor here to close