Koalicije

SDA će razgovarati sa svima

Vijesti / Flash | 30. 10. 2014. u 13:38 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Niti koga favoriziramo, niti koga minimiziramo. Stranka demokratske akcije će obaviti razgovore sa svim političkim subjektima koji su zainteresirani za reforme, jačanje BiH, oporavak ekonomije'', kazao je Agenciji Fena glavni tajnik SDA Amir Zukić, upitan s kojim strankama će SDA započeti razgovore u vezi s formiranjem vlasti.

Po njegovim riječima, u ponedjeljak je održana sjednica Kolegija Stranke na kojoj je dogovoreno da zamjenik predsjednika SDA Bakir Izetbegović bude na čelu pregovaračkog tima.

Zukić je naveo da će SDA razgovarati sa svim političkim subjektima.

''Mi ćemo odgovorno raditi i formirati stabilne parlamentarne većine gdje god je to moguće, a koje bi funkcionirale cijeli mandat i to na principu jasnog opredjeljenja za pokretanje ekonomskog razvoja u BiH'', kazao je Zukić.

Istaknuo je kako se buduća vlast treba baviti ekonomskim reformama i to je ključno pitanje za BiH.

''U fokusu mora biti privreda i novo zapošljavanje, poboljšanje poslovne klime, borba protiv korupcije i pravedniji socijalni sustav zaštite - to su pitanja koja su zaista važna za građane ove zemlje. Evidentno je da se buduća vlast ne smije baviti stalnim prekompozicijama, kao što je to bio slučaj do sada, već rješavanjem svakodnevnih životnih pitanja građana'', kazao je Zukić.

Po njegovim riječima, SDA je vođena jasnim principima kako u BiH mora doći do ubrzanog oporavka gospodarstva, inostranih investicija i kapitala u zemlji da bi se omogućilo novo zapošljavanje.

''Principi moraju biti usmjereni od smanjenja javne potrošnje u BiH do niza mjera koje će dovesti do održivosti budžeta na svim razinama vlasti. Također, svaki cilj buduće parlamentarne većine mora imati načinjen plan s rokovima realizacije'', kazao je Zukić.

Inače, dopredsjednik SDA Bakir Izetbegović i predsjednik HDZ-a BiH sastali su se jučer u Konjicu i dogovorili da će navodno krenuti u pregovore o formiranju vlasti sljedećeg tjedna.

Kopirati
Drag cursor here to close