Zeničko-dobojska županija

SDA će imati pet, DF tri, a HDZ BiH dva ministarstva

Vijesti / Flash | 05. 02. 2015. u 07:42 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zeničko-dobojska županija uskoro bi trebala dobiti i organe izvršne vlasti, nakon sinoćnjeg dogovora koalicijskih partnera Stranke demokratske akcije (SDA), Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ) i Demokratske fronte (DF).

Prema partnerskom dogovoru, SDA će imati pet ministarstava, DF tri, a HDZ BiH dva ministarstva.

''Preostalo je još da se proces zaokruži konkretnim prijedlozima s imenima nositelja funkcija, a to bi se moglo završiti narednog tjedna'', rekao je potpredsjednik Skupštine ZDŽ-a Jasmin Duvnjak.

SDA će voditi Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, Ministarstvo za obrazovanje, znanost, kulturu i sport, Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i izbjeglice, Ministarstvo za boračka pitanja i Ministarstvo za pravosuđe.

Demokratska fronta će brinuti o Ministarstvu za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline, Ministarstvu zdravstva i Ministarstvu unutrašnjih poslova, a HDZ-u su pripali Ministarstvo financija i Ministarstvo za gospodarstvo.

Novi premijer Zeničko-dobojske županije bit će iz SDA, a neslužbeno se saznaje da bi konkretni prijedlozi ove stranke mogli biti Miralem Galijašević ili Ibrahim Plančić.

Sjednica kolegija Skupštine ZDŽ-a bit će održana narednog tjedna kada će biti utvrđen termin održavanja nove sjednice Skupštine na kojoj će biti definitivno potvrđeno ime mandatara Vlade ZDŽ-a, rečeno je Feni.

Kopirati
Drag cursor here to close