A gdje je pečat?

SDA Bešliću: S kime ste razgovarali o dolasku Veleža pod Bijeli Brijeg?

Vijesti / Flash | 11. 04. 2016. u 19:58 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Izjave gradonačelnika Mostara Ljube Bešlića su primjer klasične manipulacije medijskim prostorom", kazao je za portal StarMo predsjednik GO SDA Mostar Salem Marić reagirajući na nedavne optužbe, koje je gradonačelnik Bešlić iznio na račun SDA u opširnom razgovoru za TV1.

Na Bešlićeve primjedbe iznesene u razgovoru sa novinarom Alijom Behramom, kako je SDA razvijala samo ruralne dijelove Mostara na štetu urbane jezgre, Marić kaže da gradonačelnik Mostara u svojim izjavama "samog sebe demantira", te da je od tri vijećnika koji su odlučivali o raspodjeli sredstava u mandatu 2004. – 2008. sa područja Starog grada samo jedan od njih bio iz SDA.

"To su bili Ahmed Džubur iz Stranke za BiH, Edi Ninković iz SDP-a i Bajro Sarić iz SDA. Sam Bešlić je rekao da se sredstva ubrana na jednom području grada ne mogu da se troše na nekom drugom. Nema nikakve šanse da su se sredstva iz Starog grada mogla prenositi u druga područja", smatra Marić.

On tvrdi i da su se tzv. "ruralna područja" Mostara razvijala isključivo sa viših razina vlasti i vlastitih prikupljenih sredstava, kao i financiranja od strane Elektroprivrede ili GSM licenci.

Ljubo Bešlić je u razgovoru za TV1, kazao i kako je svojevremeno nudio Veležu povratak na stadion Pod Bijelim Brijegom, ali da je ta ponuda odbijena zbog izgradnje tribine u Vrapčićima. Na tu izjavu Salem Marić kaže da je Bešlić ostao "vrlo nejasan", jer nije pojasnio sa kime je iz uprave Veleža to razgovarao, te da da li postoji neki službeni - pismeni trag o toj njegovoj ponudi.

"Kako to gradonačelnik može reći da se Velež neće vratiti Pod Bijeli Brijeg, ukoliko se u Vrapčićma izgradi tribina",  zapitao se predsjednik GO SDA Mostara, naglašavajući kako to nisu bile gradonačelnikove pare, već osigurana i dogovorena sredstva za tribinu iz proračuna Grada Mostara.

"Neka Bešlić kaže javnosti punu istinu i kaže sa kime je to iz uprave Veleža o tome razgovarao", kategoričan je Marić.

Predsjednika GO SDA novinari portala Starmo pitali su iz izjave gradonačelnika Bešlića, prema kojima je svojevremeno odbijen prijedlog da se izvrši izmjena "spornih imena" nekih ulica u Mostaru.

"Prije svega, naglašava Marić, ja bih Bešliću postavio pitanje, ko je to uopće dao nazve tim ulicama? Da nije to možda SDA dala imena ulicama, poput Vokića i Lorkovića ili Mile Budaka? Točno je to da je Bešlić predložio da se promjene imena nekoliko ulica, ali je u isto vrijeme za nova imena predložio isključivo velikane iz reda hrvatskog naroda, bez ijednog iz reda Bošnjaka ili Srba", rekao je Marić.

On tvrdi da je SDA po ovom pitanju nudila "rješenje u paketu", kao i da je bila formirana posebna komisija za promjenu naziva ulica na razini cijelog grada.

"Komisiju su činili eksperti, čak je bilo i nekih prijedloga. Stav SDA je bio da se radi kvart po kvart, ali HDZ BiH je htio mijenjati imena samo nekoliko ulica i to najvjerojatnije, zbog jakog pritiska međunarodne zajednice i OHR-a“ – rekao je izjavi za portal StarMo Salem Marić.

Kopirati
Drag cursor here to close