'Distrikt Sarajevo'

SBBBiH: SDA i Izetbegović prodaju Sarajevo za "muslimansku republiku"

Vijesti / Flash | 30. 07. 2012. u 16:54 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom izjave Bakira Izetbegovića da SDA predlaže da Sarajevo postane distrikt u koji bi ušli manji dio Istočnog Sarajeva ili Kiseljak, Savez za bolju budućnost BiH priopćava da uoči svakih izbora, "SDA umjesto rasprave o tome tko je uništio zemlju, napravio opće siromaštvo i zaštitio državnu mafiju nudi mamac teriotorijalnih podjela.

- Sarajevo neće i ne treba biti distrikt, jer je u pitanju zamka da se Bosna podijeli na tri entiteta i dobije 'muslimanska republika' na relaciji Zenica-Tuzla-Bihać, poručuju iz SBB-a i dodaju kako je "očigledno da SDA nije odustala od te paratvorevine i da je čak spremna žrtvovati Sarajevo za tu povijesno odbačenu ideju i napraviti uslugu kreatorima tzv. Herceg - Bosne kojima svakako nije bilo uopće stalo do Kiseljaka".

"Patriotske snage BiH će svakako naći demokratske odgovore da zaustave potpuno razobličenu SDA i njene namjere. SBBBiH poziva SDA da se kampanja za lokalne izbore vodi na tome ko je šta od aktualnih načelnika učinio za svoju općinu i šta novi kandidati nude u smislu razvoja, ekonomije i borbe protiv korupcije", kaže se u priopćenju SBBBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close