Sastanak

SBB i SDA dogovorile poslove za 2017.

Vijesti / Flash | 22. 08. 2016. u 17:14 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović izjavio je da je na današnjem sastanku s izaslanstvom SBB-a dogovoreni izuzetno važni projekti koji bi trebali biti  realizirani u 2017. godini.

Izetbegović je rekao novinarima u Sarajevu da je razgovarano i o izgradnji novih 100 kilometara autoputa, te brzih putova koji su, prema njegovom mišljenju, važniji.

Rekao je kako će Ustavnom sudu BiH podnijeti zahtjev za ocjenu ustavnosti odluke o raspisivanju referenduma o Danu Republike Srpske.

"Mislim da će se tom zahtjevu pridružiti i dobar dio onih koji su ovlašteni da podnesu apelaciju Ustavnom sudu BiH", rekao je Izetbegović, piše Srna.

Lider SBB-a Fahrudin Radončić izjavio je da su izaslanstva na sastanku koji je trajao dva i pol sata razgovarale o najvažnijim pitanjima u BiH.

"Suglasili smo se da je referendum u Republici Srpskoj teška antidaytonska aktivnost i velika i nepotrebna politička avantura. Razgovarali smo o onome što građane najviše zanima, a to je razvoj infrastrukture, zapošljavanje, smanjenje broja nezaposlenih, te o tome da naše vlasti na svim razinama rade što uspješnije", rekao je Radončić.

Na pitanje novinara jesu li usuglašeni svi stavovi u vezi sa sutrašnjim sastankom s liderom HDZ-a Dragnom Čovićem, Radončić je odgovorio da su izaslanstva SDA i SBB razgovarale o međusobnim odnosima, te bržoj implementaciji vlasti.

Dodao je kako izaslanstva SBB-a i SDA nisu imale pristup da se zajednički pripremaju za razgovor s Čovićem.

U izaslanstvu SDA na sastanku bili su Denis Zvizdić, Fadil Novalić, Šefik DŽaferović i Amir Zukić, koje je na ulazu u "Avazov toranj" dočekao predstavnik SBB-a Damir Arnaut.

Kopirati
Drag cursor here to close