Izetbegović

SBB dobiva četiri ministarstva u Vladi federacije

Vijesti / Flash | 07. 10. 2015. u 06:55 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Moguće je da SBB dobije sva četiri mjesta koja su upražnjena u Vladi Federacije BiH, izjavio je nakon Kolegija SDA, Bakir Izetbegovič, predsjednik stranke.

''Vjerojatno će SBB tražiti takve stvari jer njihov koalicijski kapacitet je jednak ili veći od DF-a i ne bih rekao da će ići ispod toga. Ali daj da ostavimo i tu stvar za ozbiljnije i detaljnije pregovore'', rekao je novinarima Izetbegović.

Pojasnio je da se ne boji eventualnih dogovora SBB-a i HDZ-a BiH i mogućeg preglasavanja na Vladi FBiH, ukoliko bi SBB dobio sve četiri ministarske pozicije.

''Mislim da će se gospodin Radončić i SBB potruditi da ovi procesi idu naprijed, da će se potruditi da imaju jedno korisno obostrano partnerstvo i da zajedno s nama iznesu jedan rezultat, a ne da neke političke poene postižu u nekoj daljoj borbi protiv SDA. Mislim da će njihov plan i strategija biti da što veći i bolji rezultat postignu zajedno s nama, neće to biti jedan negativan pristup, nego pozitivan'', dodao je Izetbegović i najavio kako će se Kolegij stranke naložiti Predsjedništvu SDA da se stupi u ozbiljne razgovore sa SBB-om, u smislu formiranja novih parlamentarnih većina.

Govoreći o ASDA i Stranci za BiH, Izetbegović je rekao kako ima intenzivne razgovore sa Strankom za BiH i ASDA, ali da su oni izgubili na intenzitetu s ovim dogovorima sa SBB-om.

''Što ne znači da su oni gurnuti u stranu. Naravno, prvo moramo riješiti ovo novo pitanje, odnos sa velikim koalicijskim potencijalnim partnerom, s tim što će, naravno, unutar ovog bloka SBiH, ASDA i SDA moraju se voditi s onim koalicijskim kapacitetom. SDA ima 29, a SBiH tri i to će biti odnosi u participiranju buduće vlasti koju ćemo, vjerojatno, napraviti sa SBB-om", rekao je Izetbegović.

Kopirati
Drag cursor here to close