RS

Savez za promjene ima dokaze o SNSD-ovom štetnom djelovanju

Vijesti / Flash | 13. 10. 2015. u 11:41 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Savez za promjene s nestrpljenjem očekuje posebnu sjednicu Narodne skupštine RS-a, jer na nivou BiH nije došlo ni do kakvog prijenosa nadležnosti, dok su njihovi predstavnici u bh. organima, izjavio je danas zamjenik šefa Kluba SDS-a Miladin Stanić.

Naglasio je da Savez za promjene nije za srpsku svađu u parlamentu, ali će ukazati i na niz prijenosa nadležnosti u vrijeme dok je SNSD bio u vlasti na nivou BiH. Istovremeno će upozoriti i da se godinama od Vlade RS-a prave štete za građane, a nema ni obračuna s kriminalom i korupcijom.

Stanić je rekao da je na Kolegiju entitetskog parlamenta danas bilo primjetno da je vladajuća većina u RS-u bila spremna i da se ova posebna sjednica ni ne održi. Šef Kluba zastupnika Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović je rekao da je niz štetnih odluka Vlade RS-a o kojima se također mora raspravljati, jer smatraju da je vladajuća većina na taj način ugrozila i interese u RS-u.

PDP će, kaže, iznijeti više od stotinu dokaza o štetnom djelovanju SNSD-a i njihovih koalicijskih partnera, među kojima je, navodi, afera „Birač“, Nova Borja Teslić, gdje su Mile Radišić, Dragan Vučetić, što je s neriješenim ubojstvima, mahinacijama u nekoliko ministarstava...

Najavio je da će i predstavnici Saveza za promjene u vlasti na nivou BiH tražiti ravnopravan tretman tijekom sjednice, odnosno mogućnost obraćanja, ali i odgovora na napade koji bi mogli uslijediti tijekom rasprave. I Borenović tvrdi da će ovo zasjedanje „donijeti otrežnjenje“ onima koji su ovih dana sazivali sastanke parlamentarnih stranaka u RS-u, iako bi svi trebali raditi svoj posao, pa tako i Savez za promjene čiji predstavnici znaju da rade posao u bh.organima i brane interese RS-a.

Šef Kluba zastupnika Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Krsto Jandrić je u izjavi novinarima naglasio da će „na ovoj sjednici dokazati da je zakazana zbog pokušaja skretanja pažnje s teškog ekonomsko-socijalnog stanja u RS-u“. I on je najavio da će iznijeti niz argumenata da je SNSD sudjelovao u nizu prijenosa nadležnosti s RS-a na nivo BiH.

Posebna sjednica Narodne skupštine RS-a o radu srpskih predstavnika na nivou BiH bit će održana 20.listopada, odlučio je danas Kolegij entitetskog parlamenta. Vlada RS-a je već uputila prijedlog za sazivanje ovog zasjedanja, samo s jednom točkom - ustavni položaj RS-a i zaštita njenih interesa u organima na nivou BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close