Čuvari fotelja

Šatorović: Pet "papaka" je stalo uz SDA i HDZ

Vijesti / Flash | 30. 07. 2015. u 14:20 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Žalosno je da je vladajuća SDA i HDZ u FBiH pronašla pet papaka koji su podržali robovlasnički Zakon, a saznat ćemo za koji iznos su to učinili. Prvi kordon policije je probijen, u jednom trenutku su blokirane ulice Sarajeva", rekao je potpredsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH Selvedin Šatorović za N1 nakon izglasavanja Zakona.

On je kazao da su neki zastupnici vrlo drsko, pokvareno i bezobrazno reagirali.

"Pokazali su da im ništa nije sveto osim krupnog kapitala i čuvanja svojih pozicije u Upravnim odborima."

28 zastupnika je glasalo "ZA", a tri protiv usvajanja Zakona o radu.

Za novi zakon o radu glasali su zastupnici iz Stranke demokratske akcije (SDA) i koalicije stranaka okupljenih oko Hrvatskog narodnog sabora (HNS), te Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) 1990, Stranke demokratske aktivnosti (A SDA), Stranke dijaspore, Liberalne stranke i Narodne stranke Radom za boljitak.

Ranije su, nakon usvajanja dnevnog reda, sjednicu napustili zastupnici iz Demokratske fronte (DF), Socijaldemokratske partije (SDP), Saveza za bolju budućnost (SBB), Naše stranke i Laburističke stranke.

"Svi naši pozivi idu na mirne stvari, ali ljudi na preko 30 stupnjeva ne mogu razmišljati mirno svojom glavom", dodao je Šatorović i dodao da su reforme trebale ići u drugim pravcima, u smjerovima borbe protiv korupcije, ali toga nije bilo.

Nakon što je zakon usvojen, velik broj izaslanika i premijer napustili su zgradu Parlamenta FBiH na stražnji izlaz.

Kopirati
Drag cursor here to close