Formiranje vlasti

Sastanka ima, sastanka nema: DF ispada iz igre?!

Vijesti / Flash | 12. 03. 2015. u 13:18 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sastanka o formiranju vlasti u Federaciji BiH nema, potvrdio je novinar službenik Predsjedništva BiH ispred kojeg su novinari skoro dva sata čekali ishod navodnih pregovora za koje su obaviješteni da se održavaju danas.

Naime, u medijima se pojavila informacija kako će se sastanak održati u zgradi Predsjedništva BiH u 11 sati te da bi na njemu trebala biti dogovorena raspodjela 5+5+5+1.

Nakon što je u zgradu Predsjedništva ušao mandatar za sastav Vijeća ministara Denis Zvizdić pred novinare je izišao Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH i rekao kako pregovori o formiranju vlasti još traju i da bi se već sutra moglo razgovarati o resorima, ali i kako ne zna je li DF odustao od sudjelovanja u vlasti.

''Što se mene tiče, otvoren sam za sve opcije. Ja sam danas razgovarao s Izetbegovićem. Mislim da je vrijeme da sutra kažemo koji su resori, da tražimo kandidate. Radimo na tragu toga da sutra bude sve završeno, tako da bi sve drugo moglo i otežati situaciju'', rekao je Čović dodavši kako bi se sve već moglo znati do kraja dana.

Da bi uskoro moglo biti dobrih vijesti, novinarima ispred zgrade Predsjedništva rekao je Safet Softić, dopredsjednik SDA. 

Zgradu je napustio dopredsjednik SDA, Bakir Izetbegović, a pojedini mediji objavili su da, unatoč (tajnom) dogovoru s Demokratskom frontom, u vlast mogao uvesti A-SDA, BPS i SBiH čime bi u federalnom Parlamentu većina ima 51 ruku, a u državnom 22 ruke.

Podsjećamo, ranije je predsjednik DF-a Željko Komšić rekao kako nema ništa protiv da njegova stranka bude u opoziciji. S druge strane, HDZ BiH ponovio je preko više dužnosnika kako neće odustati od ministarstva financija ni pod koju cijenu.

Kopirati
Drag cursor here to close