Radončić tvrdi

Sastanak s Cormack zadnja šansa za Mostar

Vijesti / Flash | 21. 07. 2016. u 17:24 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Delegacije triju vladajućih stranaka u Federaciji Bosne i Hercegovine okupile su se u Sarajevu gdje će s aveleposlanicom Sjedinjenih Američkih Država Maureen Cormack pokušati riješiti pitanje održavanja izbora u Mostaru.

Stigla je delagacija Stranke demokratke akcije (SDA) koju predvodi predsjednik Bakir Izetbegović, Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH na čelu s Draganom Čovićem i Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH koju vodi predsjednik Fahrudin Radončić.

Radončić se prije sastanka obratio novinarima, naglasivši da njegova stranka ima najbolji koncept za Grad Mostar i Mostarce.

''Koncept je prihvatljiv za HDZ i SDA ako budu imali demokratski kapacitet. Možda je večeras zadnja šansa da zajednički, tri stranke s Mostarcima, napravimo rezultat'', naveo je Radončić.

Sastanku nazoče i čelnici mostarskih ogranaka ovih stranaka Damir Džeba i Salem Marić, gradonačelnik Ljubo Bešlić, te predstavnica Veleposlanstva Velike Britanije u BiH. Sastanku nazoče i Borjana Krišto, Damir Arnaut, Edin Mušić i Šefik Džaferović.

Podsjetimo, Mostar osam godina nije imao izbore zbog neprovođenja odluke Ustavnog suda BiH da se izmijene izborna pravila za Mostar.

Političke stranke u Mostaru već godinama ne mogu doći do dogovora oko izmjena Izbornog zakona BiH u dijelu za Mostar, koje podrazumijevaju da broj vijećnika u Gradskom vijeću bude proporcionalan broju birača na području cijelog grada, što do sada nije bio slučaj.

Kopirati
Drag cursor here to close