Partneri

Sastali se Čović i Radončić

Vijesti / Flash | 21. 04. 2016. u 12:05 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović razgovarao je danas s predsjednikom Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH Fahrudinom Radončićem.

Kako doznaje Fena, čelnici dvije stranke razgovarali su o prioritetima vlasti na svim razinama i budućoj suradnji. Sastanak je održan u zgradi Predsjedništva BiH.

U izjavi novinarima lider SBB-a je rekao kako je s Čovićem razgovarao o odnosima Hrvata i Bošnjaka.

''Nakon mog odsustva iz političkog života na određeno vrijeme u razgovoru s gospodinom Čovićem shvatio sam da hrvatsko-bošnjački odnosi odavno nisu bili gori i da u tom smislu u predstojećem vremenu treba mnogo energije da se oni učine kao odnosi s više povjerenja i efikasnosti, gdje će se mnogi problemi koji godinama stoje napokon početi rješavati'', kazao je Radončić. 

Inače, Dnevni avaz objavio je danas kako je Sud BiH obavijestio Asima Crnalića, šefa tima obrane Radončića, da se lider SBB-a i izaslanik u Domu naroda BiH Fahrudin Radončić može sastajati i komunicirati s Bakirom Izetbegovićem, predsjedavajućim Predsjedništva BiH i liderom SDA.

''U obavijesti Sud BiH naznačava da je Fahrudinu Radončiću zabranjeno sastajanja sa svim svjedocima koji su predloženi u optužnici Tužiteljstva BiH, a s obzirom da Bakir Izetbegović nije optužnicom Tužiteljstva BiH predložen kao svjedok, nema smetnji da se Radončić sastaje i komunicira s gospodinom Izetbegovićem'', rekao je Crnalić za Dnevni avaz.

Podsjećamo, Sud BiH ukinuo je 15. travnja pritvor lideru SBB BiH, ali su mu izrečene mjere zabrane: napuštanje boravišta - Kantona Sarajevo, zabrana sastajanja sa svjedocima i zabrana putovanja.

''Svakih sedam dana treba se javiti policijskoj upravi, uz dozvolu Suda, može napustiti i Kanton. On će moći raditi svoj posao jer je on praktično slobodan čovjek. Sasvim je svejedno da li će boraviti u tornju ili na obiteljskom imanju'', potvrđeno je medijima.

Podsjećamo Radončić je uhićen 25. siječnja, a nakon što je prekršio određene mjere zabrane, 4. ožujka određen mu je ponovni pritvor.

Kopirati
Drag cursor here to close