snimao djevojku

Sarajlija osuđen zbog vruće snimke na Facebooku

Vijesti / Crna Kronika | 27. 03. 2015. u 12:50 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužiteljstvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv 25-godišnjaka iz Sarajeva zbog osnovane sumnje da je nedopušteno snimio djevojku za vrijeme intimnog odnosa i video snimku distribuirao putem Facebooka.

Optuženi se tereti da je u svibnju prošle godine video snimku seksualnih radnji s jednom djevojkom, koju je bez njezine suglasnosti načinio godinu dana ranije, putem Facebooka nedopušteno dostavio njezinim poznanicama, priopćeno je iz Tužiteljstva Brčko distrikta BiH.

Snimka je načinjena u privatnim prostorijama, čime je povrijeđena osobnost oštećene i narušen njen privatni život; navodi se u rezultatima istrage. U skladu s tim, Tužiteljstvo je optuženom stavilo na teret da je filmski snimio drugu osobu bez pristanka te osobe i takvu snimku prenio trećima, čime je počinio kazneno djelo neovlaštenog optičkog snimanja.

Optužnicu s dokazima za ovo, u praksi bh. pravosuđa do sada neprocesuirano kazneno djelo protiv slobode i prava čovjeka i građanina, Tužiteljstvo je nakon podizanja dostavilo nadležnom sudu u Brčkom na daljnji postupak. Postupajući u fazi prethodnog saslušanja, mjerodavni sud potvrdio je optužnicu u cijelosti.

Inače, za kazneno djelo neovlaštenog optičkog snimanja, koje se prvi put procesuira pred pravosuđem Distrikta i uopće pred pravosuđem u BiH, Kaznenim zakonom Distrikta propisana je novčana kazna ili kazna zatvora u trajanju do tri godine, navodi se priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close