Vlasti ne nude rješenje

Sarajevski veterinari i dalje u štrajku - nisu primili plaću od svibnja

Vijesti / Flash | 28. 10. 2014. u 13:09 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radnici županijskog javnog poduzeća ''Veterinarska stanica'' d.o.o. Sarajevo, koji su jučer u generalnom štrajku, danas su razgovarali s vršiteljem dužnosti premijera Vlade Sarajevske županije Muhamedom Kozadrom i ministrom gospodarstva Sarajevske županije Emirom Hrenovicom.

Predsjednik Štrajkačkog odbora poduzeća ''Veterinarska stanica'' Dženan Rizvo je kazao da ništa nije riješeno te da će u stanici na Stupu biti nastavljen sastanak predstavnika poduzeća, koji će odlučiti o daljim aktivnostima.

Radnici od svibnja nisu primili plaću, nisu im izmireni doprinosi, ali to je samo jedan od problema zbog kojih je obustavljen rad "Veterinarske stanice".

Kada su najavili štrajk, prije 11 dana, od Vlade su tražili da stavi na dnevni red prijedlog Ministarstva gospodarstva za smjenu Skupštine poduzeća i Nadzornog odbora, zbog propusta koji su, kako navode, doveli poduzeće i zaposlenike u dosada najtežu ekonomsku i socijalnu krizu.

Zahtijevali su da vršitelj dužnosti direktora Senad Arnautović, kojemu je istekao mandat, odmah odstupi sa dužnosti te da poslodavac odmah osigura sredstva za zaostale plaće i doprinose.

Današnjem sastanku nazočio je i Arnautović, a Rizvo kaže da "ni od te strane ništa nije obećano niti je donesen neki stav koji bi mogao pokrenuti rješenje problema".

''Teško je da ćemo išta uspjeti, vjerojatno će se sve završiti 'po leđima radnika'. U Vladi ništa ne poduzimaju'', kazao je Rizvo.

Resorni ministar Emir Hrenovica potvrdio je da danas nije bilo rješenja na pomolu, ali smatra da bi poslijepodnevni sastanak u stanici na Stupu, kojem će nazočiti, mogao rezultirati nekim dogovorima

Generalni štrajk je prekinuo sve radne obaveze, a uposlenici "Veterinarske stanice" će se odazivati samo na hitne slučajeve.

Odluka Sindikalne podružnice KJP ''Veterinarska stanica'' je da generalni štrajk traje do ispunjena zahtjeva.

U poduzeću je zaposleno 46 radnika.

Kopirati
Drag cursor here to close